HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Şubat 2019 Cuma Saat: 09:26

Elmas, Bilişim ve Kalite Çalışmalarını Anlattı

     Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  “21’inci Akademik Bilişim Konferansı Açılış Töreni” kapsamında “Yükseköğretim Kalite Çalışmaları” konulu konferans verdi.          Mor
Elmas, Bilişim ve Kalite Çalışmalarını Anlattı

     Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  “21’inci Akademik Bilişim Konferansı Açılış Töreni” kapsamında “Yükseköğretim Kalite Çalışmaları” konulu konferans verdi.

         Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin,  Akademik Bilişim Devamlı Düzenleme Kurulu ve İnternet Teknolojileri Derneği Temsilcisi Dr. Necdet Yücel, Fakülte Dekanları ve MYO Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

         Konferans öncesi Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.  Ziyaretin ardından Elmas, Morfoloji binası Konferans Salonu’nda açılış töreni yapılan 21’inci Akademik Bilişim Konferansı kapsamında “Yükseköğretim Kalite Çalışmaları” konulu konferansını gerçekleştirdi. Yükseköğretim Kalite Kurulunun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Elmas, dünyada bilişim alanında değişmelerin olduğunu ifade ederek kompleks ve hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi beceri ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmek, Ar-Ge çıktılarını sayı ve nitelik olarak artırmak ve bilişim destekli çevik yönetim konularına vurgu yaptı.  Yükseköğretim planlamada proaktif yaklaşımdan bahseden Elmas, yükseköğretim için 7 değiştirici etkenin değişen pedagoji, kişiselleştirilmiş öğrenme teknolojisi, yeni nesil çevrimiçi öğrenme, nesnelerin interneti, yetkinlik bazlı eğitim, sanal ve artırılmış gerçeklik ve yapay zeka olduğunu ifade etti.

         Elmas, “Dijital dönüşüm, çalışma biçimini değiştirmeden eski teknolojinin yerine yenisi konularak olmaz. Kurumlar çalışma biçimini değiştirmeden teknoloji transfer etmeye çalışıyorlar, aslında dijital dönüşüm böyle olmaz. Biz üniversitelerden içerisinde sadece eğitim bilimcinin değil, mühendis, işletmeci ve bilişimcinin mutlaka olduğu ‘öğrenme mükemmellik merkezleri’ kurmalarını istiyoruz, şu anda sekiz-dokuz tane var ve bu sayıyı hızla artırmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte mevcut dersler ve ders verme şekilleri değiştirilmeli, yeni dersler eklenmeli, sanat, beşeri bilimler, dil sanatları, drama, yeni medya gibi insanın kendini geliştirebileceği dersler eklenmeli, bunlara uygun öğrenme ortamları olmalıdır.” dedi.

         Yükseköğretim Kalite Kurulunun çalışmalarından bahseden Elmas, “Üniversiteleri zapturapt altına almak gibi bir durum söz konusu değil. Üniversitelerin kendi özelliklerini ön plana çıkaracak bir atmosfer oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversite kendisi zaten vizyon, misyon, strateji ve hedeflerini belirliyor. Önemli olan bu vizyon ve misyona uygun şekilde hareket edebilmektir, Türkiye’de bunun uygulanma oranı yüzde 20-25 civarında.

         Biz de Kalite Kurulu olarak üniversitelerin vizyon, misyon ve hedeflerin uygulanması konusunda hangi aşamada olduklarını tespit edip ilerlemeleri konusunda destek olmaktayız. Yükseköğretim Kalite Kurulu kurumlarının eğitim öğretim, araştırma ve girişimcilik alanlarında hazırladıkları raporları değerlendirir, yorumlar, öneri ve değerlendirmelerini ilgililere sunar. Bir dış göz olarak üniversiteleri inceleyen Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumları ülkelere ve bölgelere göre farklılık göstermektedir. Fakat özleri aynıdır.

         Ülkemiz için ise coğrafi konumu ve insan yapısı itibarıyla basit, sade ve az bürokrasi içeren bir model daha uygundur.” şeklinde konuştu.

         Konferans sonrası ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür belgesi takdim etti.

Anahtar Kelimeler : Elmas, Bilişim, ve, Kalite, Çalışmalarını, Anlattı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız