HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2019 Cumartesi Saat: 10:38

ZENGİN; “DÖNER SERMAYELER YOK EDİLİYOR”

Kamu Sen Ordu İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Sağlık çalışanlarının kanayan yarası ve adaletin bir türlü tesis edilemediği döner sermaye sistemi ile ilgili şikayetlerin sık sık dile getiril
ZENGİN; “DÖNER SERMAYELER YOK EDİLİYOR”

Kamu Sen Ordu İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Sağlık çalışanlarının kanayan yarası ve adaletin bir türlü tesis edilemediği döner sermaye sistemi ile ilgili şikayetlerin sık sık dile getirildiğini söyledi.

Zengin, yaptığı açıklamada; “Sistem artık yamalarla kurtulacak gibi olmayıp temelinde değişikliklerle düzeltilebilecek bir haldedir. Kısacası pansuman tedbirler işe yaramamakta, iyi bir cerrahi operasyon şart gözükmektedir. Hiç kimseden lütuf veya ekstra bir şeyler talep etmiyoruz. 10 yıl önceki performansa dayalı döner sermaye ödemelerini mumla arıyoruz” dedi.

Türkiye büyürken, hastanelerde daha çok işlem yapılırken nasıl oldu da bu ödemeler yok olup gitti, mantıklı ve makul bir izah istiyoruz diyen Zengin, şöyle devam etti; “Ortada da böyle bir zaruret varken bakanlığın bu işin üstünde durmaması döner sermaye sorunu ile ilgili adım atılmaması kabul edilmezdir. Çalıştıkça artan döner sermaye ne hikmetse bizde çalıştıkça düşmektedir.

Çalışanlar daha çok çalışıp, hizmet üretirken hasta muayene, tetkik ve ameliyat sayısı milyonlar ile ifade edilen rakamlarda artarken, performansa dayalı gelirlerin düşmesi izaha muhtaçtır. Ekonomi biliminin yeni baştan yazılmasına neden olacak bu işin bir çaresine bakılmasını istiyoruz.

Bu aynı zamanda Adaletin ve alın terinin gereğidir. Sağlık çalışanları döner sermaye ödemelerine göre harcamalarını, kredi ve taksitlerini ayarlamaktadırlar. Bugün sağlık personeli arkadaşlarımız için performansa dayalı döner sermaye ek ödemesi sadece içi boş bir ödeme haline gelmiştir. 3 TL, 5 TL gibi trajikomik ödemeler yapılmaktadır” diye konuştu.

Zengin, daha sonra şunları kaydetti; “Küçüle küçüle gözle bile görünmeyecek seviyeye gelen döner sermaye ek ödemeleri nedeniyle çalışanlar mağdur olmaktadırlar. Bir çalışanın evine borcunu ödemediğinden dolayı haciz gelirse, geçim sıkıntısı nedeniyle ailesindeki huzur bozulursa bunun vebali çalışana hakkını ödemeyenlerin omzundadır. Türk Sağlık-Sen olarak buradan Sağlık Bakanlığına ve İlimiz idarecilerine sesleniyoruz; çalışanın döner sermayesini yok etmek yerine adaletin sağlandığı ve emekliliğe yansıtıldığı bir düzeni sağlayın diyoruz.”

Anahtar Kelimeler : ZENGİN;, “DÖNER, SERMAYELER, YOK, EDİLİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız