HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Şubat 2019 Salı Saat: 09:29

ÖĞRETMENLERE “AKTİF ÖĞRENME” KONFERANSI

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından,  Geleceğin Ordusu Ordu Öğretmen Akademisi Projesi kapsamında, Ordu Atatürk Kültür Merkezinde, 300 öğretmenin katılımıyla konferans gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen konferans  İl Mill
ÖĞRETMENLERE “AKTİF ÖĞRENME” KONFERANSI

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından,  Geleceğin Ordusu Ordu Öğretmen Akademisi Projesi kapsamında, Ordu Atatürk Kültür Merkezinde, 300 öğretmenin katılımıyla konferans gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen konferans  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Mustafa Öztürk’ün açış konuşmasıyla başladı. Mustafa Öztürk yaptığı konuşmada; “Aktif öğrenme, öğrenme sürecinin çeşitli yönleriyle ilgili karar alma fırsatlarının verildiği, öğrencinin öğrenme sırasında zihinsel yeteneklerini kullanmaya zorlandığı bir süreçtir. Aktif öğrenmede öğrenci aktiftir ve yüksek düşünme ve karar verme becerilerini kullanır. Öğrenciler, süreç boyunca sürekli iş birliği ve koordinasyon hâlindedirler. Öğretmen, bu süreçte öğrenmeyi kolaylaştıran ve öğrenci ile beraber öğrenen konumundadır. Biz de Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi olarak, öğrenciyi pasif izleyici ve gözlemci konumundan çıkartıp öğrenme olayının içine çekmek, etkili öğrenme ve öğretme konusundaki yeniliklerin kapsamlı bir biçimde incelenmesi, etkili öğrenme ve öğretmenin inceliklerinin ortaya konulması için öğretmenlerimize bu konferansı düzenledik. Bu konferans sonucunda başarılarımızın daha da artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok üniversitede “Aktif Öğrenme, Öğrenme Stilleri, Eğiticilerin Eğitimi, Çatışmaların Çözümü, Etkili Sınıf Yönetimi, Etkili Öğretmen Eğitimi” gibi alanlarda öğretim uzmanı olarak görev yapmış; paneller ve konferanslar düzenlemiş olan Prof. Dr. Kamile Ün Açıkgöz ise sunumunda; “Öğrenciler yalnızca oturarak öğrenemezler. Öğrenciler, sınıfta, dinlemekten daha fazla şeyler yapmalıdır. Öğrendikleri şeyi okumalı, yazmalı, konuşmalı, tartışmalı, geçmiş yaşantılarıyla ilişkilendirmeli, günlük yaşamında uygulamalı ve problem çözmelidir. Başka bir deyişle, öğrendiğini kendine mal etmelidir. Öğrendikleri şey hakkında konuşmaları, yazmaları, önceki yaşantıları ile bağlantı kurmaları ve öğrendiklerini günlük hayatlarına taşımaları gerekmektedir” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız