HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2019 Çarşamba Saat: 09:53

“BU MİLLET ŞEHİTLERİNİ GÖNÜLLERE YAZAR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile birlikte 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümü münasebetiyle şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile düzenlediği yemek programında bir araya geldi.  
“BU MİLLET ŞEHİTLERİNİ GÖNÜLLERE YAZAR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile birlikte 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümü münasebetiyle şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile düzenlediği yemek programında bir araya geldi.

 

Ordu Valiliği tarafından Aktuğ Otel’de şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe, Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Adem Öztürk, Ekrem Ballı, Bayram Gale, Ahmet Arık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

 

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazileri ile  yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

 

 

Dua okunarak başlanan yemek programında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şeyden önce milletimizin değerleri arasında olan şehit ve gazi ailelerimizi daha da öne çıkarmış, sizin ihtiyaçlarınız ve sorunlarınız noktasında önemli adımlar atmıştır. Bu şehirde Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi sıfatıyla ben de eşimle, kaymakamlarımızla, kurum müdürlerimizle birlikte elimizden geldiği kadar sizlerle her fırsatta bir arada olmaya, sizlerin sıkıntılarını, sorunlarını çözmeye, en önemlisi de hasbihal etmeye çok büyük bir önem verdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Sizler seçilmiş insanlarsınız. Ne mutlu ki şehit annesisiniz, ne mutlu ki şehit babasısınız, ne mutlu ki şehidin eşisiniz, çocuğusunuz. Kimi ölürken ailesini, milletini utandırır. ‘Keşke böyle bir evladım olmasaydı, taş olsaydı‘ dedirtir. Bütün Türk Milleti o hainin yaptığı hainliklerden utanır. Şehitlerimiz de ölürken hem kendini, hem ailesini, hem de milletini şereflendirir. Onurlandırır, gururlandırır. Herkes gökteki yıldız gibi şehitlerimize bakar. Şehitlerimize dua eder, bu millet şehitlerini gönüllerine yazar. Acınızı gerçekten içinde hisseder” dedi. 

 

“Milletimiz Sizlere Sevgi, Saygı, Hürmet ve Minnet Duyuyor”

 

“Milletimizin sizlere duyduğu sevgiyi, saygıyı, hürmeti ve minneti çok yakından biliyorum” diyen Vali Seddar Yavuz, ”Bir şehit annesi ya da bir şehit evladı görsek, içimiz parçalanır. Ama her zaman bir tesellimiz var. O tesellimiz de şehitlerimizin Allah’a koşması, Allah’la buluşması, Allah’la şereflenmesidir. O yüzden ömrün ne kadar uzun olduğu, ya da ne kadar kısa olduğu önemli değil, önemli olan bu dünyadan sonra gerçek dünyada nerede olduğundur. Bu dünyada 100 yıl, 90 yıl yaşayabilirsin. Önemli olan sondur” şeklinde konuştu.

 

“Yanınızdayız, Emrinizdeyiz, Hizmetinizdeyiz”

 

 Vali Yavuz, ”Bizim hesabımız, halkımızadır, hakkadır. Bunun dışında kimseye verilecek ne sizin, ne bizim hesabımız yoktur. Önemli olan vicdanen yattığınızda, yastığa başınızı koyduğunuzda, ‘ben milletimiz için, dinimiz için elimden geleni yaptım’ diyebiliyorsanız sizden bahtiyarı yoktur. İnsanları kandırabiliriz ama hesap var. O yüzden ben her defasında sizlerle buluştuğumda başka bir dünyaya gidiyorum. Yanınızdayız, emrinizdeyiz, hizmetinizdeyiz. Allah son günde inşallah sizleri sevdiklerinizle, şehitlerinizle, kahraman gazilerinizle cennette kavuştursun” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Programda, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Vali Seddar Yavuz’a plaket takdim etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız