HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mart 2019 Cuma Saat: 10:42

ODÜ’DE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

ODÜ’de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının katkılarıyla Nevruz Bayramı programı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.
ODÜ’DE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

ODÜ’de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının katkılarıyla Nevruz Bayramı programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Kenan Şahin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi öğrencisi Abdulahad Sarwari, “Anadolu ve Orta Asya’nın kapsadığı Aynı zamanda ülkelerde yaşayan insanlar bugünü Nevruz Bayramı olarak kutlar.  Nevruz aynı zamanda baharın gelişi ve baharın uyanışıdır. Büyük ilim adamlarımızdan bize kalan bir miras olan nevruz korumamız gereken bir emanettir çünkü kültür, bizi biz yapan yegane değerimizdir, Nevruz ise hepimizin kültürüdür.” dedi.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Yüzyıllardır Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada yaşatılan değerlerimizden biri olan Nevruz; baharın gelişinin, bolluk ve bereketin simgesi olmasının yanı sıra birlik ve beraberliğin, sevgi ve saygıyı yaşatan bir bayramın adıdır. İnsan ve tabiatın evrensel ilişkisinin şenliğe dönüştüğü, halklar tarafından binlerce yıldır coşkuyla kutlanan Nevruz aynı zamanda geçmiş ve gelecek arasında kültürel bir köprüsü vazifesi görmektedir. Gelenek ve göreneklerimizin devam ettirilerek gelecek nesillere aktarılması gerektiği düşüncesi ile Nevruz Bayramı’nı kutlar, barış ve huzurun egemen olduğu yeni başlangıçlara vesile olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Rektör Yarılgaç’ın Nevruz ateşini yakması, halk oyunları ve çeşitli yarışmalar ile devam eden program ve davetlilere pilav ikram edilmesinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, NEVRUZ, BAYRAMI, KUTLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız