HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mart 2019 Pazar Saat: 12:07

“210 BİN 459 ÜNİVERSİTE MEZUNUNU İSTİHDAM ETTİK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  İstihdam Seferberliği 2019 Buluşması’na katıldı.  Bakan Selçuk’a Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da eşlik etti. Uzunkaya, d
“210 BİN 459 ÜNİVERSİTE MEZUNUNU İSTİHDAM ETTİK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  "İstihdam Seferberliği 2019 Buluşması’na katıldı.

 Bakan Selçuk’a Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da eşlik etti. Uzunkaya, daha sonra “İŞKUR Kampüste” etkinliğine katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

 

 Etkinlikte konuşan Bakan Selçuk, Türkiye ekonomisinin çok büyük bir ivme kaydettiğini dile getirerek son 3 yılın büyüme rakamlarında bunu gördüklerini ifade etti.

 

"İhracat Rakamlarımız İyi Gidiyor"

 17-25 Aralık ve 15 Temmuz gibi büyük badireler ile 2018'deki ekonomik manipülasyonlara rağmen şu anda ekonomik büyümenin devam ettiğine dikkat çeken Selçuk, şöyle konuştu: "Bu dönemde birçok Avrupa ülkesini geride bırakmış durumdayız. Çalışanlarımızla, işverenlerimizle birlik ve beraberlik içinde bu yılın da yeniden güçlü bir şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. Ekonomik verilerimiz ve iş yapma potansiyelimiz bizlere uygun zemin hazırlıyor. Bu sayede ihracat rakamlarımız da çok iyi gidiyor. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracat rakamımız, bugün 170 milyar dolara ulaşmış durumda. Hükümetimizin ortaya koyduğu reformların yansımalarını da uluslararası göstergelerde izlemekteyiz."

 

Selçuk, Türkiye'nin, küresel krizden bu yana yaklaşık 8,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlayarak AB ülkeleri arasında ilk sırada olduğunu kaydetti. İşverenlerin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak karşıladıklarını anımsatan Selçuk, "Eğer şartlar sağlanırsa izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz.  Bu yeni teşvik ile devletimiz, vatandaşlarımızın iş bulabilme imkânını artırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak bugüne kadar görülmemiş bir istihdam teşviki sunuyor. Şimdi işverenlerimizle beraber elimizi taşın altına koyma ve sorumluluk alma vakti." diye konuştu.

 

"İlk Gelen Sinyaller Çok Olumlu"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Aydın'ın, Anadolu'nun en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Aydın'ın Türk siyasi hayatında çok önemli bir yerde olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, tarım ve sanayi anlamında da kentin önde geldiğini aktardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yeni bir istihdam seferberliği başlatıldığını anımsatan Hisarcıkloğlu, "Bu tarihi desteklerden faydalanın. İstihdam kampanyasına katılın. Tarihimizde böyle bir teşvik ve destek görmemiştik. Hedefimiz çok büyük; ama hepiniz biliyorsunuz ki bizim inancımız 'İnsan ancak çalıştığını elde eder' diyor. İlk gelen sinyaller çok olumlu. İstihdamda pozitif ivme başlattık. Devamı da gelecek inşallah." dedi.

 

“İŞKUR ile İrtibat Halinde Olun”

 

Etkinlikte konuşan Uzunkaya, İstihdam Seferberliği 2019 programı hakkında bilgiler verdi ve üniversitelilerden iş hayatına donamlı bir şekilde hazırlanabilmeleri için İŞKUR ile irtibat halinde olmalarını istedi.

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın başlattığı İstihdam Seferberliği kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyasının tüm aktörleriyle önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Uzunkaya, “Cumhurbaşkanımızın 2,5 milyon istihdam hedefine ulaşmak adına tüm illerimizde ciddi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz işverenlerle birlikte el ele vererek 2,5 milyon istihdamı gerçekleştirmek” diye konuştu.

 

Bakan Selçuk’un üniversite öğrencilerinin öğrenim dönemlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri, İŞKUR programlarından istifade edebilmeleri ve işgücü piyasasına geçiş döneminde işverenlerin tercih ettiği nitelikli işgücünün ortaya çıkarılabilmesi için İŞKUR Kampüste kampanyasını çok önemsediğine işaret eden Uzunkaya, “İşverenlerimizin asıl aradığı niteliktir. Yani ‘sadece diploma yetmez, tecrübe de gerekir’ diyorlar. Gençlerimizin üniversite eğitimini alırken tecrübe kazanabilmeleri adına onları İŞKUR’un programlarından haberdar ediyoruz. Aslında İŞKUR hayatın her yerinde, 82 milyona hizmet sunan bir kurum. Üniversitelerimizde 1,5 aylık süreç içerisinde 81 ilde İŞKUR Kampüste etkinliklerimizi gerçekleştirerek, gençlerimizin İŞKUR ve hizmetlerinden haberdar olmalarını istiyoruz. İşgücü piyasasının istediği tecrübeyi kazandırma adına İşbaşı Eğitim Programlarımız önemli ve anlamlı. Aydın’da İŞKUR olarak 2002 yılında işe yerleşmesine aracılık ettiğimiz üniversite mezunu sayısı sadece 30’du. Tüm Türkiye’de ise bu sayı ağırlığı kamu olmak üzere 2 bin 339’du. İŞKUR 2018’de 210 bin 459 üniversite mezununun iş bulmasına aracılık etti” şeklinde konuştu.

 

Üniversiteli gençlere hem okul harçlıklarını kazanmaları hem tecrübe edinmeleri hem de kolay iş bulabilmeleri için işbaşı eğitim programına katılmaları konusunda çağrıda bulunan Uzunkaya, şunları söyledi: “İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programlarına katılanların yüzde 91,6’sı istihdam edildi. Gençlerimiz, üniversite mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak adına hazırladığımız ‘İşe İlk Adım’ projemizden faydalanabilirler. Ayrıca gençlerimiz üniversite eğitimleri sürecinde Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 3 aylık bir dönemde kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştireceğimiz Sosyal Çalışma Programımızdan yararlanarak iş hayatına adım atabilirler.

 

Üniversiteli gençlere tavsiyelerde de bulunan Uzunkaya, İŞKUR’un hayatın her alanında, istihdam gibi çok önemli bir konunun merkezinde yer aldığına dikkat çekti. Üniversite yıllarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Uzunkaya, İŞKUR programlarıyla erken sigortalılık, işletmelerde iş tecrübesi edinebileceğinin altını çizdi.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız