HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Mart 2019 Salı Saat: 10:02

TARIMDA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ GÜÇLENİYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İş-Kur ve Kosgeb iş birliğinde tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı uygulanıyor. Program ile kırsalda üretici ve girişimci ruha sahip kadın çiftçilere girişimcilik eğiti
TARIMDA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ GÜÇLENİYOR

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İş-Kur ve Kosgeb iş birliğinde tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı uygulanıyor. Program ile kırsalda üretici ve girişimci ruha sahip kadın çiftçilere girişimcilik eğitimlerinin verilmesi yolu ile uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesini sağlamak ve tarımda kadın girişimciliğini artırmak amaçlanıyor.

“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek genç kadın çiftçilere yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, istihdam olanaklarının artırılması ve korunması, kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunması ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.

Ordu’da yürütülen Proje kapsamında tüm ilçelerde girişimcilik eğitimine katılacak kadın çiftçiler belirlenmiş Altınordu, Fatsa ve Ünye İlçeleri merkez olmak üzere 25’er kişilik üç grup oluşturuldu. Belirlenen 75 kadın çiftçiye İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmesi planlandı. Eğitimin ilk aşaması İl Müdürlüğü toplantı salonunda 25 kadın çiftçinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız