HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mart 2019 Cuma Saat: 09:18

TÖREN: ALTINORDU’YU BANA EMANET EDİN

AK Parti’nin Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören seçim manifestosunu açıkladı ve projelerini kamuoyuna tanıttı. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına katılım yoğun oldu.
TÖREN: ALTINORDU’YU BANA EMANET EDİN

AK Parti’nin Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören seçim manifestosunu açıkladı ve projelerini kamuoyuna tanıttı. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına katılım yoğun oldu. Belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı toplantıdaki coşkunun aynısı proje tanıtım toplantısında da yaşandı. Programa AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı, Metin Gündoğdu, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, partililer ve Altınordu’lular katıldı.

ALTINORDU’YU BANA EMANET EDİN

Programda konuşan ve 20 Ocak’tan itibaren nasıl bir belediye kuracaklarını, nasıl bir yönetim anlayışı izleyeceklerini halka anlattıklarını belirten Aşkın Tören, “Bizim bütün hizmetlerimizin sonu insana çıkar. Tüm hizmetlerin başında insan var. Güçlü başkan olmanın değil adil insan olmanın derdindeyiz. 6 T projelerimizle Altınordu yeni hamle yapacak. Yeşiliyle, mavisiyle çekim merkezi haline gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız beni size emanet etti, bende sizden Altınordu’yu bana emanet etmenizi istiyorum” dedi.

KESİNLİKLE YAPMAYACAĞI 3 ŞEYİ AÇIKLADI

Ne yapılacaksa ortak akılla yapılacağını belirten Aşkın Tören, kibirlenmeyeceğini, ötekileştirmeyeceğini ve ulaşılamaz olmayacağını söyledi. Ardın ise bir bir projelerini açıkladı.

İNOVASYON MERKEZİ

Bu şehre İnovasyon Merkezi kurmayı hayal ediyoruz. Dünyada 961 İnavasyon Merkezi var. Bizim kuracağımız kapasitedeki bir tesis Türkiye’de sadece İstanbul’da var. Bilişimin ve teknolojinin imkanlarını Altınordu’nun emrine sunacağız. Akıllı şehirler yarışında şehrimizi geride bırakmayacağız. Birçok alanda akıllı şehir uygulamalarını Altınordu’nun hizmetine sunacağız. Hizmet erişiminde hızımızı ve insanların hazzını artıran bir yatırım olacak.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

“İstihdam deneyimimizden yola çıkarak bu şehrin çocukları meslek kazanacaklar ve mesleksiz genç bırakmayacağız. Ümitsizliği ve işsizliği tarihe gömeceğiz. Yola çıktığımız ilk günden itibaren Altınordu göç veren değil ülkesine güç veren şehir olacak. Atılımlarla şehrimizi cazibe merkezi haline getireceğiz. İstihdam artıran belediye, gençleri meslekle tanıştıran belediye olma yolunda adımlar atacağız. Altınordu’muzu gençlerin güven merkezi yaparak yepyeni bir döneme imza atacağız.”

KOOPERATİFLERLE ÇİFTÇİLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ

“Yasal mevzuatta düzenleme yaparak belediyemiz bünyesinde Tarımsal Destek Şubemizle Altınordu tarımını geliştireceğiz. Kooperatifleşmeyi yaygınlaştırırken Ziraat Odaları, Tarım İl Müdürlüğü’müz, TKDK ve üniversitemiz ile birlikte işbirliği yapacağız. İnanın zor değil. Çiftçilerimize sembolikte olsa hedef koyduk. 5 bin 200 büyükbaş hayvan dağıtıp süt ve süt üretiminde çiftçinin yanında olmayı hedefliyoruz. 100 bin fidan dağıtımı yaparak şehrimizi meyve cennetine dönüştürmek istiyoruz.”

HER MAHALLEYE DANIŞMAN PROJESİ

“92 mahallemize bizler danışman tayin etmeyi düşünüyoruz. Sadece kurumsal hizmetlerimizi değil, mahallelerimizde yaşanan sorunlar başta olmak üzere tüm sorunları takip edecek ve vatandaşla bizim aramızda köprü olma görevini inşa edecek.”

TAMAMLAYICI SAĞLIK HİZMETLERİ

“Devlet tarafından sunulan kaliteli sağlık hizmetinde belediye olarak tamamlayıcı nitelikte insana destek olacağız. Aile büyüklerine vefanın, hastalarımıza şifanın oluşmasında belediye imkanlarımızla destek olacağız. Bütün Altınordululara sağlıklı hayat için imkanları devreye sokacağız.”

TÜM ALTYAPI HİZMETLERİNİN TAMAMLANMASI

“92 mahalleye eşit hizmet anlayışıyla üstesinden gelinmeyen sorun, yarım kalmış ve emanet aldığımız yatırım kalmayacak. Yoldan suya, kanalizasyondan ulaşıma her alanda altyapıyı sorun olmaktan çıkaracağız. 5 yıl içerisinde bu meseleleri kökten tamamlayacağımıza huzurunuzda söz veriyorum.”

ALTINKULE

“Altınordu’ya seyir kulesinin çok yakışacağını düşündük ve tasarladık. Halkımızla ortak hareket ederek estetiği güzel ve aynı zamanda Ordu’muzun tüm bölgelerine hakim bir alana kuracağız. Altınkulemiz Altınordu ile özdeşleşecek.”

ALTINORDU ÇOCUK EVİ

“Gönül Belediyeciliği ile hizmet belediyeciliğinin en büyük kesişim kümesi. Annelerimizin, babalarımızın gönlünü rahatlatacağız. Belediyemize ait kreşlerimizi açacağız. Çocukların eğitimine, kadınlarımızın da çalışma hayatında istihdam edilmesine destek vermiş olacağız.”

NOSTALJİK TRAMVAY

“Yeni Fidangör olarak ifade edilen bölgede bir Beyoğlu’ndan daha şık, tamamen güneş enerjisiyle çalışan, Garajlar ile Ada Fırını arasında gelip-giden, çocuklarımızın arkasında asıldığı, yaşlılarımızın mesafeyi tramvayla gitmesini amaçlayan ve şehir estetiğine katkı sağlayan projeyi hayata geçirmek istiyoruz.”

Toplam 52 projesini kamuoyu ile paylaşan Aşkın Tören finansman modelleri çalışılmış projeler hazırladıklarını belirtirken, “Bu şehir için bize yorulmak yok. Altınordu’muzu şaha kaldırmaya ekibimle birlikte hazırız. Sadece Ordu’ya değil memleketin her köşesine elimiz değdi, değmeye devam edecek. Daha güzel bir gelecek ve parmakla gösterilen şehir göstermek isteyen Ordulu hemşehrilerimizin Cumhur ittifakına destek vereceğine inanıyoruz. AK Parti Ordu’da yine 20’de 20 yapacaktır. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Gönül Belediyeciliği ile Altınordu’yu zirveye taşıyacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler : TÖREN:, ALTINORDU’YU, BANA, EMANET, EDİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız