HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Haziran 2016 Salı Saat: 09:43

“VEKTÖRLE MÜCADELEYİ GÖREN YOK!”

SİNEK, SİVRİSİNEK, HAŞERE VE RÖGARLAR VATANDAŞI BEZDİRDİ:
“VEKTÖRLE MÜCADELEYİ GÖREN YOK!”

ÖZEL HABER

Ordu’da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sinek, sivrisinek ve çeşit çeşit onlarca haşere böcekleri de halk sağlığını tehdit etmeye başladı. Bununla birlikte aşırı sıcaklar nedeniyle rögarlardan yayılan pis kokularda vatandaşların tepkilerine neden olmaya başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı Nisan ayında yapılan duyuru ve açıklamalarda Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde konuşlandıracak ekipler ile bahar aylarında larva alanlarına; yaz döneminde ise tüm vektörlere karşı 24 araç, 39 personel, 117 ekipman ile il genelinde 700 bin hektar alanda, ilaçlama yapılacağı belirtilmişti.

Haziran ayının son günlerine yaklaştığımız bu günlerde vatandaşlar, vektörle mücadele adına ortada hiçbir araç, personel ve ekipman göremediklerini, bu çalışmanın ne zaman önemsenip başlayacağını ise merakla beklediklerini dile getirdiler.

Özellikle Ramazan ayı içerisinde iftardan sonra balkonlarında sinek ve sivrisinekler yüzünden oturamadıklarını belirten vatandaşlar, rögorlardan çıkan pis kokuların da akşam saatlerinde bile sürdüğünü kaydettiler.

Halk sağlığını önemli ölçüde tehdit eden fare, sıçan ve keme gibi kemirgen hayvanlarında bu günlerde mahalle ve sokak aralarında sıkça görmeye başladıklarını da dile getiren vatandaşlar, belediyenin aldığı onlarca aracın bir tanesini bile çalışır vaziyette görememekten yana dert yandılar.

Vektörle mücadeleyi gören yok diyen Düz Mahalle, Bahçelievler, Şirinevler, Bucak, Yeni Mahalle, Subaşı, Şahincili ve Akyazı Mahallesi sakinleri, yetkilileri göreve davet ederek konuyla ilgili çalışmanın bir an önce başlatılmasını istediler. (ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “VEKTÖRLE, MÜCADELEYİ, GÖREN, YOK!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız