HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Nisan 2019 Salı Saat: 10:36

“KIZILAY BÜYÜYOR TOPLUM GÜÇLENİYOR”

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Kızılay, yeniden Dr. Kerem Kınık dedi. Kınık, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 delegenin tamamının oyunu
“KIZILAY BÜYÜYOR TOPLUM GÜÇLENİYOR”



Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Kızılay, yeniden Dr. Kerem Kınık dedi. Kınık, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 delegenin tamamının oyunu aldı.
 
Bu yıl 150. yaşını kutlayan Türk Kızılay, Ankara’da 101. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay başta olmak üzere, Milletvekillerinin, bürokratların ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı Genel Kurulda delegelerin oylarının tamamını alan Dr. Kerem Kınık, yeniden Kızılay Genel Başkanı seçildi.

“Kızılay büyüyor toplum güçleniyor”
Açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık,  Bu sene 150. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları Türk Kızılay’ın, dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumların umudu haline geldiğini söyledi. Kızılay’ın  “Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor” sloganıyla 2030 stratejilerinin de belirlendiğini belirten Kınık “Kızılay yardıma koşar, Kızılay acıları dindirir. İnsanlar Kızılay’ı bilir. Oysa bu büyük iyilik hareketinin ardında gerçekten çok cefakar nice isimsiz kahramanlar vardır. Kızılaycılar, ilhamlarını Çanakkale’de kendi oğluna değil, başka Mehmetçiğe şifa vermeye koşan Hilal-i Ahmer Doktoru Tarık Nusret’ten almıştır. Onlar 6 aylık çocuklarını anneleriyle bırakıp nerede bir acı varsa oraya koşarlar. Kendi çocuklarıyla yaşıt bir Arakanlı çocuğun karnını doyurur, Suriye’de yaralanmış başka bir çocuğun yaralarını sararlar. Allah hepsinden razı olsun”. ifadesinde bulundu.

Kızılay’ın 2030 vizyonu
“Kızılay olarak uzun süredir “Yeni bir yol”un “Yeni bir hedefin” çalışmalarını, geniş bir katılımla 2030’a kadar Kızılay’ın yürüyeceği yolun haritasını çıkardık.” diyen Kınık sözlerine şöyle devam etti: “Artık hangi otobanda ne kadar hız yapacağımızı, hangi patikayı hangi adımlarla geçeceğimizi daha iyi biliyoruz. 2 ana stratejik hedef belirledik. Birincisi Toplumsal Dayanıklılık. Biz biliyoruz ki mukavemeti güçlü toplumlar, gerek doğasal, gerekse beşeri afetlerin üstesinden daha rahat gelir. Toplumsal Dayanıklılığın altında ise zihnen ve bedenen sağlıklı, olağanüstü durumlar için eğitilmiş, sadece kendi ülkesi için değil dünyanın geleceği için çaba gösteren bireyler vardır. Bu bireylerin oluşturacağı topluluklar küresel açlıkla, yoksullukla savaşabilir. Daha yaşanabilir bir çevre için adım atabilir. Kızılay, 2030 stratejisini oluştururken, ülkemizin milli vizyonunu ve 2030 Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle, Bendenizin de başkan yardımcılığını yaptığım Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunun 2030 stratejilerine uyumu gözetmiştir.” dedi.

“Daha iyi organize olunmalı”
Dünya insani yardım örgütlerinin, üzerlerindeki bu ağır yükle ancak daha iyi organize olarak mücadele edebileceğini de dile getiren Dr. Kerem Kınık, “Kızılay olarak ikinci stratejik hedefimizi; güçlü yönetişim ve kurumsal güveni daha da artırmak olarak belirledik. Bizler daha çevik olmalıyız, daha yenilikçi olmalıyız, daha şeffaf ve hesap verebilir olmalıyız. Katılımı teşvik etmeli, dalgalı değil istikrarlı bir finansal yapıya sahip olmalıyız. Ancak bu yolla sağlıklı planlar yapabilir, daha etkin insani yardım operasyonları yürütebiliriz” diye konuştu. 

“Kızılay 150 yıldır tarafsızlıkla gönülleri fethediyor”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı konuşmada, Hilal-i Ahmer’in en vakur şekilde dalgalanması için her zaman destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve muhabbetlerini ilettiğini belirterek şunları söyledi: “Türk Kızılay milletimizin misafirperverliği ve yardımseverliğinin yansıdığı bir kuruluştur. 150 yıldır tarafsızlığını koruyarak gönüllerde yer etmiştir. Kızılay’ın bugün küresel bir yardım kuruluşuna dönüşmesinin gururunu yaşıyoruz. Ülke içinde ve ülke dışında yüzbinlerce insana katkı sağlamanın değerini biliyoruz. Kızılay her konuda kendi alanında marka konuma gelmiştir. Türk Kızılayı dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Kızılay’ın çabalarıyla kan bağışı sayısı 2.7 milyonu aşmıştır. Kızılay, Afrika, Asya ve Balkanlara uzanan gönül coğrafyamızda iftihar edilecek işler yapıyor. Kızılay 138 ülkede afetlere müdahale etmiş mazlum ve mağdurların yardımına koşmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında hangi afet bölgesine gittiysem Kızılay’ın Hilal-i Ahmerini görmenin gururunu aktarmak isterim.”

“Tüm vatandaşlar Kızılay gönüllüsü ve bağışçısı olmaya davet ediyorum”
Türkiye’ geçen yıl insani yardım raporuna göre 8 milyar ile insani yardımla dünyada en üst sıraya yerleştiğini vurgulayan Oktay, “Türkiye bugün etkisini sadece yakın çevresinde değil dünyada hissettiren etkili bir güce sahiptir. Hilal-i Ahmer ile umudun ve dayanışmanın sembolüyüz. Bir yandan 4.7 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken diğer yandan dünya 5ten büyüktür diye haykırmamız insan odaklı politikamızın en büyük göstergesidir. İnsani yardım ihtiyacı her gün dünden daha fazla. Sorgulamamız gereken dünyayı bu hale getiren sistemdir. Dünya beşten büyüktür derken bunu kast ediyoruz. Ecdadımız daime gönüller fethetmiş mazlum ve mağdurların çağrılarına yanıt vermiştir. Gecesini gündüze katan Kızılaycılar bir insanlık destanı yazmakta. 2 milyonu bulan gönüllü sayısının kat be kat artması gerekiyor. Genç Kızılay ile Kızılay kültürünün yeni nesle aktarılıyor olması yarınlar için umut vericidir. Tüm vatandaşlarımızı Kızılay gönüllüsü ve Kızılay bağışçısı olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : “KIZILAY, BÜYÜYOR, TOPLUM, GÜÇLENİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız