HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Nisan 2019 Salı Saat: 10:36

“ARAÇLARI BAHARA HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI”

  Mevsime uygun lastik kullanımının önemine dikkat çeken TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “1 Nisan itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması sona erdi. A
“ARAÇLARI BAHARA HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI”

 

Mevsime uygun lastik kullanımının önemine dikkat çeken TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “1 Nisan itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması sona erdi. Ancak yurdumuzun bazı bölgelerinde halen karlı,  yağışlı ve soğuk havalar etkili. Hava sıcaklığının 7 derecenin altında olduğu yerlerdeki sürücülerimiz kış lastiği kullanmaya devam etmeli. 7 derecenin üstünde olan bölgelerde ise hem tasarruf hem de güvenlik açısından yazlık lastiklere geçilmeli” dedi.

Kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Nisan itibariyle bittiğini hatırlatan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın,“Güneşin kendini göstermeye başladığı bu günlerde performans, güvenlik ve yakıt tüketimi açısından mevsim sıcaklıklarına uygun lastik kullanımı çok önemli. 1 Nisan itibariyle kış lastiğini çıkarıp yazlık lastik kullanmak, vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır. Kışın kış lastiği kullanırken güvenlik ve performansta kazanılan olumlu gelişmeler, yaz lastiğini zamanında kullanırken de devam edecektir. Bu dönemde hava sıcaklıkları 7 derecenin üstündeyken kış lastiği kullanmaya devam etmek aracın performans kaybı ile daha fazla yakıt tüketimine yol açmaktadır. Şu anda kış lastiklerinden yaz lastiklerine geçerek araçları bahara hazırlamanın tam zamanı” diye konuştu.

Mevsime uygun lastik kullanımının güvenlik açısından da önem taşıdığını belirten Apaydın, “Yaz lastikleri,7 derecenin üstündeki sıcak hava koşullarında, kuru ve ıslak zeminde daha kısa fren mesafesi sağlamaktadır. Havalar ısındığında kış lastiği kullanmaya devam etmek yakıt tüketimi, güvenlik ve konfor açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Çünkü lastikler binek otomobillerde yüzde 20 oranında yakıt tüketimine etki ediyor. Yaz lastiklerinin dönme direncinin kış lastiklerine oranla daha düşük olması, daha az yakıt ve daha az aşınma anlamına geliyor. Kontrollü hızlanma ve ani frenlemenin sürüş güvenliği kadar yakıt tüketimi için de oldukça önemi var. Sürücüler araç bakımlarını düzenli olarak yapmalı,  yumuşak bir sürüş tarzı benimseyerek, ani hızlanma ve frenlemelerden kaçınmalı. Araç klimasını dikkatli kullanmalı ve gerekmedikçe elektrikli cihazları açık tutmamalı” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : “ARAÇLARI, BAHARA, HAZIRLAMANIN, TAM, ZAMANI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız