HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Haziran 2016 Perşembe Saat: 11:20

İŞTE BİRLİK VE BERABERLİĞİN FOTOĞRAFI

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez Yerleşkesi meydanında düzenlediği iftar programında yaklaşık 7 bin 500 kişi aynı sofrada buluştu.
İŞTE BİRLİK VE BERABERLİĞİN FOTOĞRAFI

İŞTE BİRLİK VE BERABERLİĞİN FOTOĞRAFI

 Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez Yerleşkesi meydanında düzenlediği iftar programında yaklaşık 7 bin 500 kişi aynı sofrada buluştu. Ordu’nun bütün kesimlerinin bir araya geldiği iftar programı, Büyükşehir ile birlikte yakalanan birlik, beraberlik ve uyumun en güzel ifadesi oldu.

 Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, yetim çocuklar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 İftar öncesinde vatandaşlara hitap eden Başkan Enver Yılmaz, “Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi ile birlikte organize ettiğimiz iftar programında toplumun tüm kesimlerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler kardeşler topluluğuyuz. Bu akşamki iftar da kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin ve yakaladığımız uyumun göstergesi oldu” dedi.

 VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

 “Söz verdiğimiz gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Altınordu ilçesinin 32 yıllık çöp sorununu bir yıl içerisinde çözdük. Sahil dolgu çalışmalarını inşallah bayrama kadar bitirmeyi planlıyoruz. Ardından üzerine bisiklet yolunu ve yürüyüş yollarını yapacağız. 50 milyon avro’luk alışveriş merkezi için bu ay ihaleye çıkıyoruz. Yaklaşık 50 bin mlik alan üzerine Karadeniz Bölgesi’nin en büyük AVM’lerinden birini inşa edeceğiz. Yeraltında 1.300 araçlık kapalı otoparkı olacak ve Haziran 2018’de hizmete açılacak” şeklinde konuştu.

 ORDU’NUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ

 Yapılan yatırımlar ve çalışmalarla Ordu’nun çehresini değiştireceklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Önümüzdeki ay gerçekleştireceğimiz ihale kapsamında Boztepe’de çok güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. Diğer taraftan Altınordu ilçesinde Rus Pazarı ile Adliye arasında kalan alanda dış cephe iyileştirme çalışmalarına başladık. Bu ay Mecliste karar aldık, Karadeniz Sahil Yolu’nun her iki tarafındaki binaların tamamı ile şehir içerisinde İsmetpaşa, Sırrıpaşa ve Süleyman Felek Caddeleri’ndeki binaları estetik bir görünüme kavuşturacağız. Bununla birlikte aynı çalışmayı Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de hayata geçireceğiz” dedi.

 YAŞANABİLİR BİR KENT İNŞA EDİYORUZ

 Başkan Yılmaz, yaşanabilir bir kent inşa etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Karadeniz Sahil Yolu ve havalimanı açıldı. Çevre yolu ve kayak tesisini yıl sonu itibarıyla hizmete açmayı planlıyoruz. Tamamlanan, devam eden ve planlanan bir sürü yatırım ve projelerimiz var. Bunların hepsi tamamlandığında Ordu, farklı ve yaşanabilir bir butik Büyükşehir olacak” diye konuştu.

 BİZLER GELİP GEÇİCİYİZ

 Kişilerin ve makamların gelip geçici olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Burada önemli olan huzur, birlik ve beraberlik. Biz bugün bu makamlardayız. Dün başkası vardı, yarın da bir başkası olacak. Dualarınıza talibiz ve o dualar vesilesiyle de sizlere hizmet etmek istiyoruz” dedi.

 TÜM KURUMLARIMIZ UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYOR

 Orucun nefis terbiyesiyle birlikte ihtiyaç sahiplerine yardım anlamına da geldiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çok şükür Ordu’da hiç kimse aç ve açıkta kalmıyor. Ordu Valiliği, Kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi, Elif Der gibi hayır kuruluşları ile duyarlı vatandaşlarımız fakir fukaraya yardım ediyor. Sofrasındaki yemeğini paylaşıyor” şeklinde konuştu.

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, yerel yönetimler ve diğer kamu kurumları arasında uyumlu bir çalışma ortamı olduğuna dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz, altyapı ve sosyal faaliyetler konusunda ilimizin kalkınması, gelişmesi, ilimizde daha müreffeh ve yaşanabilir bir ortam oluşması için elinden gelen gayretin fazlasını gösteriyor. Valilik olarak biz de Ordu’yu sadece fındığa dayalı bir ekonomiden kurtarmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

 ORDU’YU TURİZM KENTİ YAPARAK GELİR ELDE EDECEĞİZ

Ordu’nun tanıtımı için ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Allah, güzellik namına ne vermişse hepsi de Ordu’da mevcut. Ancak tanıtım noktasında fazla bir çalışma yapılmamış. Bizler de Ordu’yu, keşfedilmemiş güzelliklerini gün yüzüne çıkararak ulusal ve uluslararası basın aracılığıyla tanıtmaya çalışıyoruz. Bu alanları başta Körfez ülkeleri olmak üzere iç ve dış turizme açmak istiyoruz. Bu sayede fındık haricinde Ordu için önemli bir ekonomik gelir kapısı açmaya gayret ediyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerimiz sayesinde önemli gelişmeler kaydettik. İlimize gelen ziyaretçi sayısı 300 bin civarında iken, bir sene sonunda bu sayı 500 binlere dayandı. Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimizin destekleriyle Ordu’yu önümüzdeki yıllarda bir turizm şehri haline getireceğiz” dedi. İftar programı mehteran takımının yaptığı gösteriyle sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : İŞTE, BİRLİK, VE, BERABERLİĞİN, FOTOĞRAFI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız