HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Nisan 2019 Salı Saat: 09:26

“SANAT HAYAT KAYNAKLARIMIZ ARASINDADIR”

Zen Sanat Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Sayman, dünya sanat günü dolasıyla mesaj yayınladı. Başkan Sayman mesajında şu ifadelere yer verdi.
“SANAT HAYAT KAYNAKLARIMIZ ARASINDADIR”

                                Zen Sanat Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Sayman, dünya sanat günü dolasıyla mesaj yayınladı. Başkan Sayman mesajında şu ifadelere yer verdi.

Bu gün 15 Nisan Dünya Sanat Günü, bu vesileyle öncelikle sanatsal çalışmalarda yer alan ve destekleyen tüm yurttaşlarımızı, kamu ve özel tüzel kişilikleri saygıyla selamlıyorum. Üreteniyle, meraklısıyla, eleştirmeniyle bir özgürlük ve özgünlük dünyası oluşturan sanatseverlerin yaşamımızdan eksik olmamasını diliyorum.

Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın “Dünya Sanat Günü” ilan edilmesini çok önemsiyor, bu günün ülkemiz ve dünya açısından sanata ve sanatçıya değer verilen bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.

Sanat; ortak duygu, düşünce ve değerleri oluşturması, bütün insanlığı din, dil, renk ve ırk ayrımı yapmadan kaynaştırması, toplumsal ve evrensel barışın gerçekleşmesi için biricik değerdir.

            Sanat; Toplumu oluşturan bireylerin özellikle de çocukların yaratıcılığını, beğenisini eleştirel düşünme yeteneğini ve pratik algılarını geliştirmesi açısından önemlidir. Ayrıca sanat, bireyde estetik zevk uyandırması, ruhsal dinginlik sağlaması ve verdiği hazla mutluluk ve neşe sağlaması açısından yaşamsal bir değere sahiptir.
Sanat; dünyamızı kuşatan anlayışsızlıklara, anlaşmazlıklara, savaşlara, açlığa ve yoksulluğa bir başkaldırı ve dayanışma yoludur.

Resimle, şiirle, tiyatroyla, mimariyle bizde aynı duygular oluşmasını sağlayan sanat, bu sayede toplumsal yaşamımızda ortak bir duygu dünyası kurmamızın da aracıdır. Yerküremizi, mimarisiyle, notalarıyla, renkleriyle, replikleriyle güzelleştiren ve yaşanır kılan, kitaplarıyla ruhumuzu göklere çıkaran, tiyatrosuyla kendi yansımamızı görmemizi sağlayan, nağmeleriyle ruhumuzu dinginleştiren sanat yaşamsal hayat kaynaklarımız arasındadır.

Dilerim ki, sanat hayatımızı güzelleştirmeye, bizleri değiştirmeye ve dönüştürmeye devam etsin…

Bu duygu ve düşünce seli içinde bütün dünya coğrafyalarında sanat icra eden, destek olan sanat camiasının ve sanatseverlerin 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü bütün içtenliğimle kutlarım.

                                                                                                                                            

Anahtar Kelimeler : “SANAT, HAYAT, KAYNAKLARIMIZ, ARASINDADIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız