HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2019 Çarşamba Saat: 09:42

“FKB, REGÜLASYON GÖREVİ GÖRSÜN”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’in Ordu’da katıldığı ‘Fındık Çalıştayı’nda ki açıklamalarının yankıları sürüyor. Bakan Pakdemirli’nin Fiskobirlik’le alakalı yaptığı değerlendirmelerde, TMO’nun ihtiyaç dahilinde
“FKB, REGÜLASYON GÖREVİ GÖRSÜN”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’in Ordu’da katıldığı ‘Fındık Çalıştayı’nda ki açıklamalarının yankıları sürüyor. Bakan Pakdemirli’nin Fiskobirlik’le alakalı yaptığı değerlendirmelerde, TMO’nun ihtiyaç dahilinde yine devrede olacağı şeklinde ki ifadeleri kamuoyunda yankılara neden oldu.

FKB, REGÜLASYON GÖREVİ GÖRSÜN

Hükümetin ve TMO’nun fındığa ihtiyaç duyulduğunda garantör olacağının ve Fiskobirlik başta olmak üzere serbest piyasada birlik ve kooperatiflerin regülatör görevini üstlenmesi gerektiğine dikkat çekilen Çalıştay’da Bakan Bekir Pakdemir’li “"TMO'ya gerek kalmadan Fiskobirlik burada regülasyon görevi görsün. TMO olarak bugüne kadar çiftçimize ve müstahsilimize tam destek olduk, bundan sonra da gerekiyorsa bölge insanına destek olmaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİSİNİN HER ZAMAN YANINDA OLURUZ

TMO olarak bölge çiftçisinin, insanının ve üreticisinin her zaman yanında oluruz diyen Pakdemirli şunları söyledi: “Ama benim isteğim şu. FKB burada. Ben isterim ki TMO'ya gerek kalmadan FİSKOBİRLİK burada regülasyon görevi görsün. Tabii ki bazı şartlar yüzünden FİSKOBİRLİK bu görevi yerine getiremiyordu ama biz devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu güçle FİSKOBİRLİK'e bu sene bir can suyu verdik.

İnşallah FKB’de bunu iyi değerlendirecek ama bunun bir sonraki adımı FKB'nin tek başına artık piyasada regüle edebilmesidir. Edemezse de biz yine TMO olarak oradayız ama bu işlerin, regülasyon kısmının asıl sadece fındık değil, tüm tarım ürünlerinde mutlaka birliklerin ve kooperatiflerin bu işleri yapıyor ve regülasyon görevini onların görüyor olması lazım ama olmadığı yerde de her zaman TMO olarak bölge çiftçisinin, insanının ve üreticisinin her zaman yanında oluruz."

Fındık Çalıştayı’nın ardından ise fındık üreticilerinde oluşan merak ise, “TMO tam garantör olarak gösterilmiyor. Gerekirse TMO devreye girer sözlerinden bunu anlıyoruz. Fiskobirlik dediler ama bu Fiskobirlik’in üstesinden gelebileceği bir durumda değil. Görünen o ki, bu sene de tekelcinin kurbanı olacağız. Allah sonumuzu hayretsin” diyerek endişelerini dile getirdiler.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “FKB, REGÜLASYON, GÖREVİ, GÖRSÜN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız