HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Nisan 2019 Perşembe Saat: 09:44

“ORDU BİR SANAT VE SANATÇI ŞEHRİ”

2012 yılından bu yana dünya genelinde kutlanan sanat günü etkinlikleri bu yıl ilk defa Ordu’da da kutlandı. Sanatın her alanının bir araya gelerek farkındalık olduğu 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri 7’den 70’e herkese hitap ede
“ORDU BİR SANAT VE SANATÇI ŞEHRİ”

2012 yılından bu yana dünya genelinde kutlanan sanat günü etkinlikleri bu yıl ilk defa Ordu’da da kutlandı. Sanatın her alanının bir araya gelerek farkındalık olduğu 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri 7’den 70’e herkese hitap eden performansları sanatseverlerin beğenisine sundu.

Aylinsanart Türkiye Tiyatro Topluluğu tarafından içeriği hazırlanan, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen Dünya Sanat Günü etkinliklerinde “Sanatın Özgür ve Özerk Olması” vurgusu yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programa Ordu Vali Vekili Ekrem Ballı, İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener’in yanı sıra birçok resmi ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri de katılım sağladı.

Sabah saatlerine Valilik makamı ziyaretleriyle başlayan Ordu’daki Dünya Sanat Günü kutlama programı, saat 19:00’da adeta bir sanat şöleni olarak devam etti.

Fuaye alanında kokteyl ile başlayan etkinlikler, sanatın çeşitli alanından ilgililerin sunumlarıyla devam etti. Oyunlar oynandı, müzik dinletileri ve resim çalışmalarının yanı sıra şair ve yazarların kitapları sanat gününe değer kattı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin davullu kemençeli performansı salona festival havası getirdi.

Özel tiyatro gruplarının gösterileri ve Acapella sunumları görülmeye, izlenmeye değer keyifli dakikalar yaşattı.

 

15 Nisan Dünya Sanat Günü programında söz alan Ordu Vali Vekili Ekrem Ballı, kentteki sanat anlayışı ve gösterilen gayretlere dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ballı, açıklamalarında;

“Ordu bir sanat ve sanatçı şehri. Yüzyılı aşkın geçmişi olan tiyatrosuyla, onlarca şairi ve yazarıyla, zengin folkloru ile Ordu Türkiye’de, Karadeniz’de tam bir sanat şehri.  İçinde bulunduğumuz Karadeniz Tiyatrosu da sanatsal ve mimari özellikleri olan bir bina. Böyle bir günün böyle bir binada kutlanması da ayrı bir önem arz ediyor. Bu anlamlı gecenin hazırlanmasında çok emeği olan Devlet Sanatçımız Aylin Gürsoy’a teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar öncü insanların gayretleriyle, fedakarlıklarıyla ancak bu noktaya getirilebilir. Ordu için de bu tür arkadaşların bir şans olduğunu düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Toparlak: “Ordu’da Sanatçı Ordusu Var”

“Kültür sanat alanında Ordu’nun bir derinliği var” diye Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, kentin sanat tarihine ilişkin detayları etkinliklere katılım gösteren sanatseverlere paylaştı. Toparlak, ev hanımlarının dahi Ordu’da Sanatçı Ordusuna katıldıklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Yener: “Ordu Dünyaya Yeter”

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener de burada yaptığı konuşmada, “Dünya Sanat Günü denildiğinde sadece Ordu’daki etkinlikler düşünülse bile dünyaya yeter diyesi geliyor insanın” diyerek Ordu’dan verilen sanat mesajına dikkat çekti. Yener, Ordu’ya her gün yeni yemi değerler katıldığını ifade ederek Ordu’nun büyük bir sanat potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Yener, Ordu’da sanat eğitimi veren kurumların da tanınması, desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Akyüz: “Ordu Sanatla Yaşanabilecek Bir Şehir”

Ordu Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Yasin Akyüz de söz alarak Ordu’daki etkinliklerin oluşmasında emeği geçen AYLİNSANART TİYATRO TOPLULUĞU ve genel sanat yönetmeni Aylin Gürsoy’a teşekkür etti. Akyüz, Ordu’nun sanat anlamında gerçekten yaşanabilecek bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

 

Çakmak: “Sanat Her Alanıyla Bir Bütündür”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu emektar sanatçılarından Osman Çakmak, sanatseverlere hitap ederek sanatın her alanıyla bir bütün olduğunu söyleyerek gençlerin de sanatın hangi alanında olursa olsun bir kolundan tutmaları gerektiğini belirtti.

15 Nisan Dünya Sanat Günü Etkinlikleri sergilenen koro ve sonrasında tango dans performanslarıyla devam etti.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “ORDU, BİR, SANAT, VE, SANATÇI, ŞEHRİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız