HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Nisan 2019 Cumartesi Saat: 10:44

“YARIŞMAYA GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM”

  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü (ÇEVİKDER) organizesinde  7. si düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları‟nın Türkiye ödül törenine katıldı. Fatsa havzas
“YARIŞMAYA GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM”

 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü (ÇEVİKDER) organizesinde  7. si düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları‟nın Türkiye ödül törenine katıldı. Fatsa havzasından 2 bin 500 öğrencinin katıldığı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Güzel Ahlak Yarışmalarında 30 öğrenci ödül kazandı.

“HER SENE FARKLI BİR KONUYLA YARIŞMACILARIMIZIN KARŞISINA ÇIKTIK”

Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü (ÇEVİKDER) Başkanı Sezai Batı ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, “7 sene önce başlayan yolculuğumuzda Türkiye genelinde ve birçok ülkede düzenlediğimiz yarışmalarımızla her sene farklı bir konuyla yarışmacılarımızın karşısına çıktık. İlk yıl İlmihal ile başladığımız Ufka Yolculuk serüvenimizi ikinci sene Kur’an-I Kerim Meali ile devam ettirdik. Sonrasında ise sırasıyla Peygamber (Sav) Efendimizin Hayatı, Hadis Ve Kur’an-I Kerim Meali konularından yarışmalar tertip ettik. Geçen yıl Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz diye yola çıktık ve Kur‟an ve Sünnet bütünlüğü konusunu sizlerle buluşturduk. Hadislere ve sünnete karşı olumsuz düşüncelerin ortaya çıkmaya başladığı günümüzde efendimizin sünnetinin önemini bir kez daha vurguladık. Bu sene ise çok güzel bir konuyu, Güzel Ahlak konusunu tercih ettik. Efendimiz (A.S) bir hadisi şerifinde Ben Güzel Ahlakı Tamamlamak İçin Gönderildim diyerek bu konunun önemini bizlere bildirmiştir. Bu seneki yarışmamızı Türkçe ve Arapça dillerinde toplamda 4 farklı kategoride düzenledik ve 530bin yarışmacımıza ulaşmış olduk. Diğer taraftan, bu sene ilk defa yarışmamızı 2 aşamalı olarak gerçekleştirdik. 1. aşama online sınavda barajı geçen yarışmacılarımız 2. aşama yazılı sınava girdiler ve bu sınavda başarılı olan kardeşlerimiz de ödüllerini almaya hak kazandılar.” dedi.

 

  Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Fatsa Belediye Başkanı  İbrahim Etem Kibar’da yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın yetişmesinde başta ailelerimiz olmak üzere hocalarımıza, öğretmenlerimize eğitimcilerimize ve bu yarışmaya giren tüm öğrencilerimizi de kutluyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi ayrıca tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 Programda yapılan konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan tüm öğrencilere ödülleri prtokol mensupları tarafında takdim edildi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız