HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Haziran 2016 Cumartesi Saat: 11:35

KARA HABER HAKKARİ’DEN GELDİ

Hakkari'nin Çimenli köyü yakınlarında teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Ünye’li jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü (24) şehit düştü.
KARA HABER HAKKARİ’DEN GELDİ

Hakkari'nin Çimenli köyü yakınlarında teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Ünye’li jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü (24) şehit düştü.

Hakkari’deşehit düşenlerden 4 aylık Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Ünye’deki ailesine acı haber ulaştı. Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün, Ünye’deki babaevinde yas var.

Baba Ahmet Örtücü, “Vatanımız sağ olsun. Şehitlik güzel mertebe, bilincindeyim. Ben onu kendine bıraktım. ‘Baba bana yazılmışsa nerede olsa beni bulur’ dedi yavrum ve buldu. Allah gönlüne gördü verdi yavrumun, şehitlik mertebesine ulaştı yavrum” dedi.

İlçeye bağlı Taflancık mahallesinde yaşayan şehit babası Ahmet (51), annesi Maide Örtücü’ye şehadet haberini Ünye Kaymakam Vekili Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ünye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Coşkun ve askeri yetkililer verdi. Fenalaşan şehidin ailesine sağlık ekibi müdahale etti. Dede Selahattin Örtücü'yü akrabaları teselli etmeye çalıştı.

Acı haber üzerine eve Türk bayrağı asılırken, Örtücü’nün 4 ay önce uzman çavuş olarak Hakkari’de göreve başladığı öğrenildi. Şehidin evine, yakınları ve komşuları da taziyeye geldi. 

Şehit babası Ahmet Örtücü basın mensuplarına yaptığı açıklamada en son oğluyla 4 gün önce telefonda konuştuğunu ifade etti.

Baba Örtücü; “4 aylık uzmandı yavrum. İlk görev yeriydi, Hakkari Merkez’deydi. 4 gün önce akşam konuştum. ‘Göreve çıkıyorum baba araziye çıkıyorum, arayamayabilirim, telefon çekmeyebilir’ dedi. Haber alamadım. Acı haberini alacakmışız yavrumun. Ne yapalım. Vatan uğruna gidiyor yavrularımız. Vatanımız sağ olsun.

Şehitlik güzel mertebe, bilincindeyim. Ben onu kendine bıraktım. ‘Baba bana yazılmışsa nerede olsa beni bulur’ dedi yavrum ve buldu. Allah gönlüne gördü verdi yavrumun, şehitlik mertebesine ulaştı yavrum. Ama bize dayanmak çok zor. Dik duracağım inşallah, bilincindeyim. Ama dayanmak çok zor.”

        Bu arada şehidin anne ve babası, Taflancık'taki evinden Ünye'nin Gürecülü Mahallesi'nde olan evine gelerek diğer oğullarıyla bir araya geldi. Evin önünde şehidin kardeşleri Sefa ve Yavuz Selim babalarına uzun süre sarılarak acılarını paylaştı.

       Öte yandan 3 erkek kardeşten en büyüğü olan şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün cenazesi Ünye’de yapılacak askeri törenin ardından ilçenin TaflancıkMahallesi’nde bulunan Ahmet Dede Aile Kabristanlığına defnedileceği bildirildi. 

Şehidin kardeşlerinden birinin lisede okuduğu, diğer kardeşin ise askerden yeni geldiği de öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : KARA, HABER, HAKKARİ’DEN, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız