HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Nisan 2019 Pazartesi Saat: 09:40

“TELEFERİK FİYATLARINDA İNDİRİM BEKLİYORUZ”

Ordu turizme önemli bir ivme kazandıran teleferik, bahar aylarının yaşandığı bugünlerde yine yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Özellikle havaların iyi olduğu zamanları fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar
“TELEFERİK FİYATLARINDA İNDİRİM BEKLİYORUZ”

Ordu turizme önemli bir ivme kazandıran teleferik, bahar aylarının yaşandığı bugünlerde yine yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Özellikle havaların iyi olduğu zamanları fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar teleferik sayesinde soluğu Boztepe’de alıyor.

Meşhur çam kokusu, piknik alanları, yamaç paraşütü ve seyir teraslarıyla muhteşem manzaralara ve görsel güzelliklere damga vuran Boztepe’ye teleferik ile ulaşım da cep yakıyor. Sabit gidiş-dönüş 9.00 TL fiyatını yüksek bulan vatandaşlar, indirim konusunda bu kez umutlarını Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e bağlayarak çağrıda bulundular.

Dönemin Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun zamanında 6 TL’den hizmete giren fiyatlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz döneminde de bu kez tek ve sabit ücret üzerinden 9.00 TL’ye çıkarılmıştı.

Torun döneminde gidiş-dönüş 6.00 TL, öğrenci, basın, şehit, gazi ve aileleri, engelli, 65 yaş üstü vatandaşlar da indirimli 4.00 TL’den hizmet alabiliyordu. Ancak bu sistemin kısa sürmesi ve fiyat üzerinde ki bütün indirimlerinde kaldırılarak sabit 9.00 TL’ye çıkarılması da Ordulu vatandaşların tepkilerine neden olurken bu uygulama da üzüntüyle karşılanmıştı.

31 Mart mahalli ve yerel seçimlerinin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına yüzde 56 gibi büyük bir fark ile seçilen Başkan Mehmet Hilmi Güler’e, vatandaşlar çağrıda bulunarak; “Teleferik fiyatı Ordu ekonomisine göre çok pahalı geliyor. Fiyatta mutlaka indirim bekliyoruz. 4 kişilik bir ailenin bir hafta sonunu geçirmek için Boztepe’ye ulaşım masrafı ile birlikte en az 250 TL’yi buluyor. Tesislerde ki fiyatlarında yüksek olduğunu dikkate alırsak genel de piknik alanlarını tercih ediyoruz. Böyle olmasına rağmen yine teleferik ücretleri bize çok pahalı geliyor.

Yeni seçilen başkanımız Mehmet Hilmi Güler’e yeni görevinde başarılar diliyor, teleferik konusunda duyarlılık ve hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi indirimden sürüm yaparak daha çok gelir kazanabilir. Biz yeni başkanımızdan bu konuyu mecliste gündeme getirerek çözmesini bekliyoruz” dediler.

Diğer taraftan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, vatandaşların bu talebi üzerine nasıl bir adım ve uygulama yapacağı da hayli merak konusu oldu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız