HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2019 Salı Saat: 09:38

“TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMINI KUTLUYORUM”

 
“TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMINI KUTLUYORUM”

 

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı .

Rektör Yarılgaç mesajını şu görüşlere yer verdi.

Türkiye’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesi dünyada eşi benzeri olmayan bir biçimde cephedeki mücadele ile demokratik kanalların birleştirilmesi yoluyla verilerek insanlık tarihine damga vurmuştur. Kurtuluş mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin birlik ve beraberlik içerisinde aldığı kararlar, kurduğu ordular ile kazanılırken, Cumhuriyet’in gerçekleştirdiği yenilikler ve tüm reformlar da Gazi Meclisimizin azimli ve yenilmez ferasetiyle gerçekleştirilmiştir.

Devletimizin yükselişi, tarihsel kırılmaları ve zor anlarında her daim iradesiyle küresel mesajlar sunan ve duruşuyla dünyaya örnek teşkil eden demokrasimiz, Milletimizin tutsaklığa ve ötekileştirilmeye meydan okuyan tarihi gururundan ve hür yaşama kararlılığından doğan bir güneş olarak tüm coğrafyasını aydınlatmıştır.

Özgürlük mücadelesinin, fikirsel uyanışların, demokratik bilince dayalı dik duruşların ve büyük ideallerin gerçek kılındığı Büyük Millet Meclisimiz; çöken büyük bir imparatorluktan ivedilikle devlet kuran mücadelelerin ve münazaraların abidesi olarak zalimlere karşı mazlumların sığınağı olmuştur.

Bu inançla ve yüksek ülkülerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi, Gazi’nin tasavvuruyla çocuklara armağan edilen dünyadaki ilk ve tek bayram günü olarak yarınlarımızın geleceği olan nesillerin kalbine nakşedilmiştir. Bu nakşediş; Meclisimizin tarihten aldığı ve kritik dönemeçlerde üstlendiği kahraman rolün anlamının geleceğimiz olan çocuklarımızın hafızasında kalıcı ve sarsılmaz bir ülkü bırakması amacı taşırken, tüm insanlığa da dünya barışı için gönül kapılarını her daim açık tutması mesajını sunmaktadır.

Bu hissiyat ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor; tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

Tarihi : 22-04-2019 08:57:02

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız