HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2016 Pazar

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında gönüllü itfaiyecilik eğitimleri devam ediyor.
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında gönüllü itfaiyecilik eğitimleri devam ediyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca nüfus yoğunluğu yüksek olan mahallelerde halkın istekleri doğrultusunda başlatılan proje kapsamında, Gölköy Direkli ve Mesudiye Yeşilce Mahalle sakinleri için “Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programı” düzenlendi. Güvenli yaşam, yangına karşı korunma ve müdahale yöntemleri, teorik ve pratik olarak düzenlenen eğitimlerle anlatıldı. 

 MESUDİYE YEŞİLCE’DE GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK İSTASYONU KURULDU

 Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce Mahallesi’nde Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında, Mesudiye Belediyesi tarafından tahsis edilen yerde gönüllü itfaiyecilerin herhangi bir itfaiye olayda toplanabilmesi için büro ve garaj şeklinde gönüllü itfaiyecilik istasyonu düzenlendi.  Halkın, gönüllülük esasına dayalı bu projeye destek vermesinin önemli olduğu belirtilirken, Büyükşehir Belediyesi’nce halka hizmet esaslı yürütülen projelere gösterilen ilginin büyük memnuniyet yarattığı ve Ordu’nun her metrekaresinde aynı çalışmaların devam edeceği belirtildi.

 EĞİTİMLERDE İTFAİYECİLİK ANLATILIYOR

 Eğitimlerde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın yapısı ve yürüttüğü hizmetler, gönüllü itfaiyeciliğin ne olduğu ve gönüllü itfaiyeciliğe neden ihtiyaç duyulduğu hakkında bilgiler verildi. Büyükşehir kurulduktan sonra nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerleşim yerlerinde, yangınla mücadele açısından gönüllü itfaiyeciliğin önemi vurgulandı.

 15 MAHALLEDE 192 KİŞİYE GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

 Gönüllü İtfaiyecilik eğitimi 15 mahallede, 192 kişiye verildi. Aldıkları eğitimin itfai bir olayda ilk müdahale açısından son derece önemli olduğunu ifade eden gönüllü kursiyerler, bu tür faaliyetlerin düzenlenmesine katkı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ve Büyükşehir personeline teşekkür etti.

 12 MAHALLEDE GÖNÜLLÜ İTFAİYE İSTASYONU BULUNUYOR

 Nüfusun yoğun olduğu 12 mahallede gönüllü itfaiye istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlar; Akkuş ilçesi Salman Mahallesi, Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi, Korgan ilçesi Tepealan Mahallesi, Kabadüz ilçesi Yokuşdibi Mahallesi, Gölköy ilçesi Güzelyurt, Direkli ve Damarlı Mahalleleri, Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi, İkizce ilçesi Yoğunoluk Mahallesi, Ünye ilçesi Tekkiraz Mahallesi, Mesudiye ilçesi Üçyol, Topçam ve Yeşilce Mahalleleri, Fatsa ilçesi Hatipli Mahallesi ve Korgan ilçesi Çayırkent Mahallesi’nde yer alıyor. (Haber Merkezi)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız