HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2016 Pazar

‘İl Afet Müdahale Planı’ yürürlüğe girdi

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
‘İl Afet Müdahale Planı’ yürürlüğe girdi

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında yapılan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısına,  Garnizon Komutan Vekili  Yarbay Atamer Yeşil, Vali Yardımcıları Turgut Subaşı, Fatih Görmüş, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık   ve  ilgili daire müdürleri katıldı.

Başbakanlığa bağlı Afet Acil Durum Başkanlığının afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası için Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) hazırladığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının önemine dikkat çekerek, ”Önceden yeterli tedbir alınır, gerek binalar ve yapılaşmalar, gerekse bir afet planı olursa ve karşılaşılacak her türlü afetle ilgili herkes sorumluluğunu iyi bilirse az can kaybı ve hasarla atlatılmış olur” dedi.

“Afet öncesi ne gibi hazırlıklar yapmalıyız? Deprem esnasında ne tür tedbirler almalıyız? Bunlar çok önemli diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Afetten önce  kaliteli tedbir ve iyi bir eğitim, afet esnasında yapılacak davranışlar çok önemli. Afetten sonra herkesin görevinin bir çoğu çağrı ve davet beklemeden hemen vaziyet alacak pozisyonda olmalıdır  ve eğitimin önceden yapılması çok önem arz eder. Ordu ilimiz depremde birinci derecede tehlikeli illerden değil. Ancak, bu durum hiç olmayacak anlamına gelmez. Her şey planlı, programlı,  içeriği bilinerek, özümsenerek  hazırlanmalı ve eğitimler verilmeli” diye konuştu.

Afet Müdahale Planının yazılı olarak kalmaması gerektiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, herkesin görevinin bilincinde olması, bilgilerin güncellenmesi gerektiğini ifade ederek, bütün kamu kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluk alanları içerisinde, güncel uygulanabilir hazır bir afet planı olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık  tarafından İl Afet Müdahale Planı hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantı sonunda, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) esas alınarak hazırlanan ve Ordu'da afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları, koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla hazırlanan İl Afet Müdahale Planı onaylanarak yürürlüğe girdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : ‘İl, Afet, Müdahale, Planı’, yürürlüğe, girdi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız