HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mayıs 2019 Çarşamba Saat: 10:41

ODÜ’DE GENEL TÜRK TARİHİ ÇALIŞTAYI

Genel Türk Tarih Çalıştayı’nın 3’üncüsü Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
ODÜ’DE GENEL TÜRK TARİHİ ÇALIŞTAYI

Genel Türk Tarih Çalıştayı’nın 3’üncüsü Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Morfoloji binasında gerçekleştirilen çalıştaya Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Türkiye’nin pek çok yerinden araştırmacılar katıldı.

Üniversite ev sahipliğinde düzenlenen; Türk Tarih Kurumu, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi ve Türk Tarihi Araştırmaları akademik dergisinin işbirliği ile gerçekleştirilen Genel Türk Tarih Çalıştayı programının açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergin Ayan, Genel Türk Tarihi alanında kaynaklar sorununa değinerek gerçekleştirilen bu çalıştayda Türk tarihi alanında pek çok meseleye çözüm önerileri getirileceğini ve alanda yapılacak çalışmalara yeni bakış açılarının oluşturulacağını belirtti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, yapılan çalışmaların bilimsel platformlarda tartışılabildiği ve yorumlanabildiği bu tür etkinliklerin öneminden ve öğrencilere oldukça fayda sağlayacağından bahsederek 3’üncü Genel Türk Tarih Çalıştayı’nın katılımcılar ve bilim dünyası için önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi editörü Prof. Dr. Mehmet Alpergu, ilki Tuzla’da ikincisi Malatya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilerek geleneksel hale getirilen çalıştayın üçüncüsünün Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim elemanlarının özverili çalışmaları ile gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik ise alanında yetkin araştırmacıları bir araya getiren Genel Türk Tarihi Çalıştayı’nın Ordu’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türk tarih dünyasına önemli katkılar sunması temennisinde bulundu.

Üniversitelerin tarih bölümleri içerisinde yer alan Genel Türk Tarihi Anabilim dallarının sorunlarının konuşulduğu,  tartışıldığı, çözümler üretildiği, yeni plan ve projelerin hayata geçirildiği akademik bir platform olan çalıştayda Türk tarihinin birçok meselesi görüşülerek çözüm önerileri sunuldu ve alana yönelik akademik çalışmalarda yeni perspektifler oluşturuldu.

Çalıştayın ilk günü açılış ve değerlendirme oturumlarıyla birlikte 6 oturumda; Eski Türk Tarihi Kaynakları,  Türk-Moğol Tarihi Kaynakları, Doğu Avrupa Türk Tarihi Kaynakları ve Türk Tarihinin Sözlü Kaynakları olmak üzere 17 bildiri sunumuyla tamamlandı. Programın ikinci gününde ise Ordu'nun kültürel mekânlarının ziyaret edildiği bir gezi programı düzenlendi.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, GENEL, TÜRK, TARİHİ, ÇALIŞTAYI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız