HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2019 Cumartesi Saat: 09:32

Tayfun Gürsoy Parkı’na Yürütmeyi durdurma kararı

Ordu Çevre Derneği, Altınordu Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda tenis kordu alanına OBB tarafından yapılmak istenen yapılaşmaya karşı açtığı davayı kazandı. Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından
Tayfun Gürsoy Parkı’na Yürütmeyi durdurma kararı

Ordu Çevre Derneği, Altınordu Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda tenis kordu alanına OBB tarafından yapılmak istenen yapılaşmaya karşı açtığı davayı kazandı.

Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan, “Sosyal Tesis Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu'nun yürütülmesinin durdurularak yapılacak yargılama ile iptal edilmesi talebiyle Şubat 2017’de dava açmıştı. İmar değişikliği ile Altınordu İlçesi sahilinde, o dönem tenis kortu olarak kullanılan alanda, "Sosyal Tesis Alanı" adı altında Nikah ve Konferans Salonu ile elli araçlık bir otopark planlanmıştı.

Yürütmeyi durdurma kararı verildi

Samsun Bölge İdare Mahkemesi Kasım 2018’de alanın halen kamunun yararlandığı bir alan olduğu ve dava konusu plan kararıyla yöre halkının kıyıdan yararlanma hakkının engellenmesi suretiyle telafisi güç zararlara neden olacağı gerekçesiyle, dava konusu işlemin “Yürütülmesinin Durdurulmasına” karar vermişti.

Kıyı kanununa da aykırı

Ordu İdare Mahkemesi Mart 2019’da, “Dava konusu plan kararıyla parselin büyük bir bölümünün sosyal tesis alanı olarak planlandığı ve bu kullanıma ayrılan alanın sahil şeridinin ilk 50 metresi içinde kaldığı, diğer kısmının park alanı olarak planlandığı, uyuşmazlığı konu alandan kaldırılan park kullanımına karşılık nerede, hangi alanın park kullanımına ayrıldığının ortaya konulamadığı görülmektedir.” diyerek işlemin iptaline karar verdi.

ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, “Dava konusu alan üzerinde şu anda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin otoparkı yer alıyor. Yürütmeyi durdurma kararını aldığımızda Belediyeye bir dilekçe yazarak otoparkın kaldırılması gerektiğini bildirdik. Ne yazık ki Belediye o alanı otopark olarak kullanmaya devam etti. Bu kararı gözardı etmeyeceklerini umuyor, bir an önce otoparkı kaldırıp alanı kamuya açmalarını bekliyoruz.” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız