HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Haziran 2016 Salı

“SİZ İSTEYECEKSİNİZ BİZ YAPACAĞIZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, iftar sofrasını Korgan’ın Tepealan Mahallesi’nde kurdu.
“SİZ İSTEYECEKSİNİZ BİZ YAPACAĞIZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, iftar sofrasını Korgan’ın Tepealan Mahallesi’nde kurdu. İftar programında yaklaşık 1.500 kişiye seslenen Başkan Enver Yılmaz,  seçimlerde yüzde 95 oranında oy vererek desteğini esirgemeyen Tepealan Mahallesi’ne yatırım müjdeleri verirken, yapılacak çalışmalarda kolaylık sağlanmasını istedi.

Tepealan meydanında yapılan iftar programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ve vatandaşlar katıldı.

  25 yıl kullanılabilecek yollar yapıldığını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Tepealan - Korgan arasındaki 25 km’lik yolun asfaltlanması için geçen yıl söz vermiştik. İnşaatına başlandı ve ihalesi yapıldı. 3 km’lik yolun asfalt döküm işlemini ve duvarlarını yaptık. Korgan-Tepealan yolunun 11 km’sinin tamamı, Ağustos ayı sonu itibarıyla sıcak asfalt dökülüp Tepealanlı kardeşlerimizin hizmetine sunulacak” dedi.

 Yağmur yağdığında çalışmaların aksadığını, bu noktada politika ve eleştiri getirmeyi hakkaniyetli bulmadığını belirten Başkan Yılmaz, yol yapılıncaya kadar geçen sürede birtakım meşakkatler olduğuna dikkat çekti. Başkan Enver Yılmaz, “Yol yapımı sürecinde toz oluyoruz deniyor, bu dünyanın her yerinde böyle.  Yol çalışması yapılırken etrafta bir mağduriyet olur. Hizmet yapılacaksa bu çileyi de kısmen çekmek zorundayız. Sıcak asfalt olacaksa bu sıkıntılar yeri geldiğinde çekilecek” diye konuştu.

 Grup yollarıyla ilgili de müjdeler veren Başkan Yılmaz, rakımı yüksek arazilerde stabilize asfaltın çok uygun olmadığını ifade ederek, beton yol yapılacağını belirtti.

Korgan - Tepealan ve Çiftlik - Çatalpınar gibi ana grup yollarının da ihalesinin yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Biz nasıl ki üzerimize düşeni yapıyorsak sorumluluk sahibi arkadaşlar da çalışıp üzerlerine düşen görevi yapmalı” şeklinde konuştu.

 “50 YILLIK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ HEMEN OLMUYOR”

İlçe belediyelerinin hizmet noktasında elinden geleni yaptığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “İlçe belediyesi elinden geleni yapıyor. Korgan’ın 4 tane beldesi vardı ve oradan gelen borç 10 milyon liranın üzerinde. Bu borcun çoğunu Büyükşehir, kalanını ise ilçe belediyemiz ödüyor. Borcu ödeyip hem yolu hem de suyu yapmak, 50 yıllık bu sorunları bu kadar kısa zamanda çözmek kolay olmuyor. Anlayış göstermenizi bekliyorum” dedi.

 “KORGAN TEPEALAN’A AÇIK ÇEKİM VAR”

 Çamlı – Tepealan arasında kalan 8 km’lik yolun büyük bir bölümünün açıldığını ve gelen taleplere sonuna kadar destek verildiğini belirten Başkan Yılmaz, yol isteyip yol vermeyen vatandaşlara seslenerek, “Şu anda 7 vatandaşımızla mahkemeliğiz. Korgan Tepealan’a açık çekim var. Sizler seçimlerde yüzde 95 oranında bizlere destek verdiniz. Söylediğiniz her şeyi biz yaparız, ancak Allah için sizler de bizim işimizi kolaylaştırın. Ulaşımdaki arkadaşlara da talimat veriyorum yol vermeyene asfalt da, ekip de verilmeyecek. Neresi yol veriyorsa hizmet de oraya yapılacak. Önümüzdeki yıl mahallelerin tamamında su sorununu çözüyoruz fakat 1 metre boru için ekibimize zorluk çıkarılıyor. 21. yüzyılda bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşacağı konular bunlar olmamalı” diye konuştu.

 BAŞKAN YILMAZ NÜFUS ÇAĞRISINI YİNELEDİ

 Siyasete başladığı 1996 yılında Tepealan’ın nüfusunun 10 binin üzerinde, şimdi ise 3 bin dolaylarında olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Tepealan’da doğrudan gelir desteği alanların yarısı İstanbul’da yaşıyor. Emeklisi gelen vatandaşlarımıza nüfuslarını Tepealan’a aldırmalarını söyleyeceğiz. Böylelikle 3 bin olan nüfus, 5 bine çıksın. Devlet, Korgan Belediyesine sizden dolayı kişi başı 180 lira ek kaynak gönderiyor. Korgan’ın nüfusu 1.000 kişi arttığı zaman, Korgan Belediyesi ayda 50-60 bin lira fazla para alıyor. Bunun memlekete ve sizlere faydası var” şeklinde konuştu.

 “BU GÜZEL BELDEMİZE HİZMET BİRİNCİ GÖREVİMİZ”

 Korgan’a yol ve su için 30 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Korgan Belediyesinin bütçesi 9 milyon lira. Büyükşehir olarak, 2 katı yola ve 2 katı da suya yatırım yapmışız. Büyükşehir olmadan önce Korgan’a yol için gelen para 800 bin liraydı. Biz, gölet yapıyoruz ve bütçesi 27 milyon lira. İslamdağ- Korgan yolu, hastanenin ihalesi ve doğrudan gelir desteği sebebiyle ilçemize gelen para 25 milyon lira. Devlet ve Hükümet desteğini veriyor, sizler de desteğinizi esirgemiyorsunuz. Korgan’a şükranlarımızı her zaman gösteriyoruz. Ordu’ya gelen bu destek sizlerin de bildiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu’ya olan sevgisi ve muhabbetindendir. Bu güzel ilçemize hizmet etmek de bizim birinci görevimizdir. Siz isteyeceksiniz biz yapacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “SİZ, İSTEYECEKSİNİZ, BİZ, YAPACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız