HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2019 Pazartesi Saat: 10:33

Kızılay Gençlik Kampları Başlıyor

Türk Kızılayı İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş, Hatay Arsuz Uluçınar, Aydın Efeler ve Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampları yeni kamp modeliyle kapılarını açıyor. Yaz tatilinin başlaması ile yoğun ders programl
Kızılay Gençlik Kampları Başlıyor

Türk Kızılayı İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş, Hatay Arsuz Uluçınar, Aydın Efeler ve Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampları yeni kamp modeliyle kapılarını açıyor. Yaz tatilinin başlaması ile yoğun ders programlarını ve sınavları geride bırakan öğrenciler, Kızılay Gençlik Kampları’nda buluşuyor. Gençler eğitim, kültürel geziler, eğlence, etkinlik, söyleşiler, geleneksel sporlar, outdoor sporları, trekking ve onlarca zengin kategoride muhteşem bir kamp dönemi yaşayacak. 
 
Türk Kızılayın gençlere yönelik hizmetleri arasında yer alan yaz kampları her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran-Eylül arasında hizmet verecek. 2019 yılı yaz döneminde açılacak olan Türk Kızılay İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş, Hatay Arsuz Uluçınar, Aydın Efeler ve Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampları 81 ilden yüzlerce başarılı genci misafir edecek. Kızılay’ın ücretsiz Gençlik Kamplarına katılmak isteyen öğrenciler başvurularını 
www.genckizilay.org.tr/kamp adresinden yapabilecek.
 
Eğitim, Etkinlik, Söyleşi, Spor, Gezi, Eğlence ve Tatil
 
Gençlik kamplarına katılan öğrenciler, lider öğretmenler eşliğinde afete hazırlık, ilk yardım, iletişim ve takım çalışması, proje yazma, Kızılay’ın faaliyetleri konusunda bilgilendirici eğitimlerinin yanı sıra halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, uygulamalı ilkyardım gibi onlarca istasyonda dolu dolu bir kamp dönemi geçirecek. Aynı zamanda tatil yapma fırsatı da bulacak gençler gezi, yürüyüş, yüzme, okçuluk, bisiklet, paintball, gibi aktivitelerden de ücretsiz yararlanabilecek.
 
Sivil Toplum Kuruluşları, bilim insanları, yazarlar, akademisyenler ve alanında uzman kişilerin katılımıyla hazırlanan bilgilendirici seminerlerin yer aldığı kamplarda, spor, sanat ve eğitim alanlarında da gençlerin becerilerini ortaya çıkarmalarına imkân tanınıyor.
 
Bu yıl 11-22 yaş grubu çocuk ve gençlerin ücretsiz olarak yararlanacağı gençlik kamplarında şehit ve gazi çocukları, Türk Kızılay Toplum Merkezleri’ndeki Suriyeli misafirler, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, dezavantajlı gruplar, Anadolu’nun dört bir yanından gelen çocuklar, Kızılay Üniversite Kulüpleri ve Gençlik Kızılay Teşkilatı devreler halinde gençlik kamplarının misafiri olacak. Ayrıca 190 Ülkeden davet edilecek gençlerle yapılacak uluslararası devre de İstanbul/Heybeliada’da Ağustos ayında gerçekleşecek.
 
Yeni Kamp Programımızda Başlatılan Tematik Kamplar
 
Türk Kızılay genel kampların yanı sıra bu yıl tematik kamplar da düzenleyecek. Teknolojiden uzak, katılımcıların kendi ürünlerini yetiştireceği “Teknolojisiz Üretim Kampı”, çocukların yazılımla buluşmasını sağlayarak “robotik kodlama ve arduino çalışmaları yapacağı “Yazılım Kampı”, çocukların şair ve yazarlarla buluşarak atölyelerle yazarlık çalışmaları yapacağı “Yazarlık Kampı”, yine engelli bireylerin tatil yapma olanağı bulacağı “Engelsiz Kamp” bu yıl tematik kampların başında gelecek.
 

 

Anahtar Kelimeler : Kızılay, Gençlik, Kampları, Başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız