HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mayıs 2019 Perşembe Saat: 11:24

ODÜ’DEN ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

ODÜ ile Danimarka’da bulunan Syddansk Musik Konservatorium (Danish National Academy of Music) Enstitüsü arasında Erasmus Plus anlaşması imzalandı.
ODÜ’DEN ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

ODÜ ile Danimarka’da bulunan Syddansk Musik Konservatorium (Danish National Academy of Music) Enstitüsü arasında Erasmus Plus anlaşması imzalandı.

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile iş birliğinin güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin arttırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması ve ortak bilimsel-sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Plus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Syddansk Musik Konservatorium’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Rektör Yarılgaç’a Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Köksal Apaydınlı eşlik etti.

Rektör Yarılgaç, Enstitünün Genel Direktörü Claus Skjold Larsen ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmede lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren konservatuarın bölümleri, mevcut donanımları ve eğitim olanakları hakkında bilgi aldı. Bünyesinde klasik müzik, jazz/pop, Danimarka folk müziği, müzik pedagojisi, elektronik müzik, film müzikleri bölümleri bulunan Konservatuarın farklı kampüslerinde toplam 269 çalışma alanı bunun yanı sıra kayıt stüdyosu opera sahnesi ve konser salonu bulunduğu öğrenildi.

İlk defa Türkiye’den Ordu Üniversitesi ile Erasmus+ Değişim Programı kapsamında protokol imzalandığını belirten Genel Direktör Claus Skjold Larsen, konservatuvarın Danimarka folk müziği bölümü hakkında bilgi vererek Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesiyle Türk müziği alanında da ortak yapılacak çalışmalar konusunda iş birliğine açık olduklarını belirtti.

Ordu Üniversitesinin sadece bilimsel alanda değil aynı zamanda sanatsal ve kültürel alanlarda gerçekleştirmiş olduğu iş birlikleriyle uluslararası arenada tanınırlığını artırdığını ifade eden son derece verimli çalışmalara imza attığını ve bu çerçevede tanınırlığını arttırdığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Geçen 13 yıl içerisinde bilimsel ve sanatsal alt yapısını evrensel standartlara getiren Üniversitemiz, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini içeren değişim programlarıyla da uluslararası düzeyde varlığını ortaya koymakta ve çeşitli alanlarda yapılan çalışmalar Ordu Üniversitesinin dünya standartlarında bir üniversite olma vizyonuna katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda Syddansk Musik Konservatorium (Danish National Academy of Music) ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokolle bilimsel, sanatsal ve kültürel alanlarda çeşitli projeler gerçekleştirilmeye devam edilecektir. Yapmış olduğumuz ikili antlaşmanın Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Syddansk Musik Konservatorium Genel Direktörü Claus Skjold Larsen’e göstermiş oldukları yakınlık ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DEN, ULUSLARARASI, İŞ, BİRLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız