HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mayıs 2019 Cumartesi Saat: 10:32

DÜNYA SÜT GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (IDF) 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs, bütün üye ülkelerde Dünya Süt Günü olarak, Türkiye’de de her yıl 21-28 Mayıs haftası, Süt Haftası olarak kutlanıyor. Süt Haftası nedeniyle,
DÜNYA SÜT GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (IDF) 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs, bütün üye ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak, Türkiye’de de her yıl 21-28 Mayıs haftası, "Süt Haftası" olarak kutlanıyor.

Süt Haftası nedeniyle, Altınordu, Perşembe, Kumru, Mesudiye ve Ünye İlçelerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinler ile öğrencilere besinsel açıdan "mükemmel gıda" olarak nitelendirilen sütün faydaları anlatılarak süt ve süt tüketiminin önemi vurgulanmış, ayrıca güvenilir gıda, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattı, kişisel temizlik, hijyen, ekmek israfı konularında da bilgiler verildi.

Etkinlikler kapsamında Altınordu İlçemizde İlçe Kaymakamı Niyazi Erten'in de katılımı ile Altınordu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce sütün çiftlikten sofraya yolculuğunu anlatmak, çocukların süte ve süt üretimine bakış açılarını değiştirmek adına bir grup öğrenci ile birlikte "süt hayvancılığı işletmesi" ziyaret edilmiştir. Kumru ilçemizde ise süt ve süt ürünlerinin tüketiminin yaygınlaşması ve teşvik edilmesi amacıyla "Genç Çiftçi" Projeleriyle hibe edilen ineklerden temin edilen sütler ile yapılan sütlaçlar teravih namazı sonrası vatandaşlarımıza ikram edilmiştir. Perşembe ilçemizde de öğrencilere kefir ve yoğurt yapımı uygulamalı olarak gösterilmiştir. Mesudiye ilçemizde ise öğrencilere süt ve broşür dağıtımı yapılarak sütün insan beslenmesindeki önemi anlatıldı. İkizce ilçesinde de süt ve süt ürünlerinin tüketimini yaygınlaştırmak adına ilçede bulunan resmi kurumlar ziyaret edilerek süt dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Gölköy ilçesinde çeşitli okullarda sütün önemini anlatan sunumlar yapıldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız