HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Haziran 2019 Çarşamba Saat: 10:10

“FINDIKTA AYAK OYUNLARINI BIRAKIN”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık sanayicileri ve ihracatçılarına ateş püskürdü. Sanayici ve ihracatçıların fındıkta ayak oyunlarını bırakmalarını belirten Başkan Atakan Akça, yaptığı açıklamada; “Biz zira
“FINDIKTA AYAK OYUNLARINI BIRAKIN”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık sanayicileri ve ihracatçılarına ateş püskürdü. Sanayici ve ihracatçıların fındıkta ayak oyunlarını bırakmalarını belirten Başkan Atakan Akça, yaptığı açıklamada; “Biz ziraat odaları olarak fındık ürününün kurtuluşunun ham madde olarak satmak yerine mamul madde ve katma değeri yüksek ürün haline dönüştürerek satmamız gerektiğini ayrıca fındıkla alakalı milli bir politika oluşturulması gerektiğini yıllara sari hem üreticinin hem sanayicinin hem de ihracatçının önünü görebilmesi ve uzun süreli planlama yapabilmesi konusunu her platformda dile getirmiş olmamıza rağmen fındık üreticisini ve temsilcilerini hiçe sayan sözüm ona kendilerini akıllı sanan mevki olarak yüksek makamlarda gören kibir abidesi sanayici ve ihracatçı temsilcilerine bir kez daha sesleniyorum;

Fındık üreticilerini ve temsilcilerini hakir görmeyi, cehaletle ve şovmenlik ile suçlamayı bırakında fındığın yukarıda bahsettiğim konularını masaya yatırarak ne yapabileceğimizi nasıl bir yol haritası izleyebileceğimizi tartışalım.

Bu konulara çözüm bulacak yetkilileri ve kurumları harekete geçirelim. Türk fındığını nasıl marka yaparız milli ürünümüz olan fındığı nasıl dünya pazarlarında söz sahibi yaparız onu konuşalım.

Sizler sadece tekel olan tek alıcı ferroroya nasıl daha fazla para kazandırırız nasıl üreticinin elinden fındığı daha ucuza alırızın ayak oyunlarını yapıyorsunuz ve bunu planlıyorsunuz” dedi.

Akıllı olun bu geminin içinde Türk üreticisi, Türk sanayicisi ve Türk ihracatçısı olarak hep beraberiz diyen Akça, şöyle devam etti; “Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Son bir hatırlatma yaparak sözlerimi sonlandırmak istiyorum; bizler ziraat odaları olarak üreticimize nasıl yardımcı olabiliriz nasıl ürününün kalitesini ve verimini artıra biliriz ürün zararlılarıyla hangi dönemde nasıl mücadele edebilirler onu anlatıyoruz.

Üreticilerimizin başına gelen her türlü doğal afetlerde sorunlarının çözümü için var gücümüzle yanlarında olmaya ve çözüm odaklı tüm mücadelemizi veriyoruz. (Her ne hikmetse bu felaketlerde hiç bir sanayici, ihracatçı ve bunların temsilcilerinden bir geçmiş olsun mesajı bile dillendirilmiyor)

Bu olayları gerek sosyal medya gerek ulusal ve yerel medyanın yazılı ve görseliyle üreticilerimize aktarmaya bilgilendirmeye çaba gösteriyoruz. Biz çiftçimiz ve üreticimizin haklı sesi gür sesi olmak için mücadele veriyoruz. Üreticilerimize hayırlı bol ve bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : “FINDIKTA, AYAK, OYUNLARINI, BIRAKIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız