HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2019 Pazartesi Saat: 11:25

FUAR GÜNLERİ BAŞLADI

19. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı, 11. Yapı Dekorasyon ürünleri ve Doğalgaz İhtisas Fuarı ve 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı'nın ziyaretçilerine kapılarını açtı.
FUAR GÜNLERİ BAŞLADI

19. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı, 11. Yapı Dekorasyon ürünleri ve Doğalgaz İhtisas Fuarı ve 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı'nın ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB Genel Müdürlüğü ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)'nın katkılarıyla her yıl düzenlenen 'Ordu Ulusal Fuar Günleri' başladı.

Bu yıl, 19'uncu Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı, 11'inci Yapı Dekorasyon Ürünleri ve Doğalgaz Fuarı ile 5'inci Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı'nın içerisinde yer aldığı 'Ordu Ulusal Fuar Günleri'nin açılışına Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selahittin Aydın, Altınordu Belediye Başkan Vekili Ahmet Akyurt, Belediye Başkan yardımcıları İsa Hitaloğlu, Cihat Demiralp, ALBEL A.Ş Genel Müdürü Serkan Danış katıldı.  

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'ndaki açılış töreni, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterilerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

"SON İKİ YILDA 140 ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI"

Ardından organizasyon hakkında bilgiler veren Ege Fuarcılık Genel Müdürü Erol Küçükoğlu, Ordu fuarlarının 2017 yılında 55 bin, 2018 yılında ise yaklaşık 90 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu yılki fuarlarımıza Ordu dışından Ankara, İstanbul, Samsun, Trabzon, Aydın, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Bartın'dan gelen katılımcılarımızla birlikte yaklaşık 80 firmamız katılım sağlamıştır" dedi.

 

 

 

"ORDU FUARCILIKTA KARADENİZ BÖLGESİ'NDE İKİNCİ SIRADA" 

Fuarların özellikle bulundukları şehrin vizyonu, ekonomisi ve tanıtımı açısından son derece büyük önem taşıdığını belirten Ege Fuarcılık Genel Müdürü Erol Küçükoğlu, "Fuarcılık alanında, Karadeniz Bölgesi genelinde Samsun'dan sonra Ordu olarak ikinci sırada yer alıyoruz. Hedefimiz ise ulusal standartlarda olan Ordu Fuar Günleri'nin uluslararası standartlara yükseltmek olacak" diye konuştu.

Ordu Fuar Günleri'nin bir diğer organizasyon ortağı olan Ajans Media World Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güngör de, "Ordu Fuar Günleri, her geçen yıl daha da çok yüksek ziyaretçi kitlelerine ulaşıyor. Bu bizim için en önemli unsur. Ziyaretçi sayısının artması, ev sahipliğini yaptığımız organizasyonlarda bizim omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da arttırıyor" dedi. Organizasyonun bir diğer ortaklarından olan Mehmet Imıl ise, "Önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığımıza inanıyorum. Fuarcılığın önemi İstanbul, İzmir, Antalya gibi metropol illerimizde çok daha net anlaşılıyor. Ordu ilimizde de buna dönük daha büyük organizasyonlara, daha geniş çaplı katılımlar sağlanmasında ilimizin yönetiminde söz sahibi olan herkesten önce destekleri için teşekkür ediyor, bu desteklerin daha da artmasını temenni ediyorum" dedi.  

Ordu Fuar Günleri'ne katılan 80 firmayı bir araya getiren Ege Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Şahin Küçükoğlu da, "Bu seneki fuarlarımıza Ordu kadar il dışından gelen katılımcılarımızın da sayısının fazla olması bizleri en çok memnun eden unsur oldu. Bu yelpazeyi daha da genişletmek için önümüzdeki yıllarda çok daha iyi organizasyonlara ev sahipliği yapmayı arzu ediyoruz. Ben destek veren, katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

"ORDU'MUZUN FUARCILIK ALANINDAKİ POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin de yaptığı konuşmada, "Odamız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) maddi destek ve izinleri ile düzenlen ve açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarların ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi, dünya ekonomisinde giderek yoğunlaşan bir rekabet ortamı yaşanmaktadır. Artık, üretilen mal ve hizmetlerin pazarlanması ve tanıtımı en az üretim faktörü kadar değer kazanmıştır. Fuarcılık günümüzde en önemli tanıtım ve pazarlama stratejileri arasında yer almaktadır. Tüm dünyada her yıl 120'den fazla ülkede ve 250'yi aşkın sektörde, 30 bin civarında fuar düzenlenmektedir. Ülke olarak, ihracata dayalı, kalkınma hamlesi ile Dünya'nın en büyük ekonomileri arasında yer alma iddiamızı, ortaya koyduk. Bizler de; Ordu iş dünyası temsilcileri olarak, Türkiye'mizin bu iddiasına katkı sağlamak ve ürettiği mal ve hizmetleri 100'den fazla ülkeye sunan Ordu'muzun fuarcılık alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmayı istiyoruz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik de yaptığı konuşmasında, "Büyükşehir Belediyesi olarak katılımcı bir yönetim anlayışına benimseyerek 'Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu' için hayata geçireceğimiz çalışmaları ile gece gündüz durmadan çalışmaya, Ordu'nun değerleriyle ve ihtiyaçlarıyla buluşan projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu anlayışla Büyükşehir Belediyesi olarak 10 gün boyunca hem sizlerin taleplerini dinleyeceğiz, hem de sürdürülmekte ve planlanmakta olan çalışmalar hakkında bilgilendirme de bulunacağız" diye konuştu.

"ORDU, KARADENİZ BÖLGESİ'NİN PARLAYAN YILDIZI"

Son olarak Ordu Valisi Seddar Yavuz da konuşmasında, Ordu'nun Karadeniz Bölgesi'nde bir yıldız gibi parlayan gelişen bir il olduğunun altını çizerek, "Geçen sene yabancı tursit sayısında yüzde 64'lük bir artışla 112 bin rakamına ulaştık ve toplamda da 850 bin rakamını gerçekleştirdik. Bu yılda yabancı turist sayımızı  200 bine doğru götürüyoruz. Alt yapısı ve üst yapısıyla, kültürel dokusuyla, nezaketli, zerafetli, girişimci insanıyla biz bu sehri  önümüzdeki 10 yıl içerisinde Karadeniz'de parmakla gösterilen lider bir şehir haline getireceğiz" dedi.

Fuarların önemine dikkatleri çeken Vali Yavuz, "Fuarcılık hepimiz acısından,  iş dünyası acısından, şehrimizin tanıtılması, mal ve hizmetlerin insanlarla buluşması bakımından fevkalede önemli. İnaniyorum ki, bu fuarlar artarak devam eder ve şehrimizde hak ettiği  yerde olur" diyerek konuşmasını tamamladı.

"VALİ YAVUZ TÜM STANDLARI TEK TEK ZİYARET ETTİ"

Konuşmaların ardından 19. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı, 11. Yapı Dekorasyon ürünleri ve Doğalgaz İhtisas Fuarı ve 5. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz ve beraberindekiler fuar alanı içerisindeki tüm katılımcıları tek tek ziyaret ederek fotoğraf çektirdi. 

"FUARLAR 30 HAZİRAN'A KADAR AÇIK OLACAK"

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'ndaki (Ordu Lisesi karşısı) 3 büyük fuar, 30 Haziran 2019 tarihine kadar ziyaretçilere kapılarını açık tutacak.

 

Anahtar Kelimeler : FUAR, GÜNLERİ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız