HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2019 Çarşamba Saat: 09:33

ÖĞREN-ÖĞRET-YAYGINLAŞTIR PROJESİ AÇILIŞI YAPILDI

  Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, il Müdürlüğü ile İkizce Kaymakamlığı arasında ortaklaşa yürütülen Öğren, Öğret, Yaygınlaştır adlı 2019-DOKA Teknik Destek projesi ile 2023 Eğitim Vizyon Belgesi bünyesinde ö
ÖĞREN-ÖĞRET-YAYGINLAŞTIR PROJESİ AÇILIŞI YAPILDI

 

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, il Müdürlüğü ile İkizce Kaymakamlığı arasında ortaklaşa yürütülen "Öğren, Öğret, Yaygınlaştır" adlı 2019-DOKA Teknik Destek projesi ile 2023 Eğitim Vizyon Belgesi bünyesinde öğretmen yeterliliklerinin geliştirilmesi için pedagoji doğrultusunda öğretmeye hazır öğretmenlere yönelik yapılan STEM eğitiminin proje açılış programına katıldı. Proje açılış programında öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, eğitim vermek üzere Ordu’ya gelen eğitmenlere teşekkür etti.

2023 Eğitim Vizyon Belgesi bünyesinde öğretmen yeterliliklerinin geliştirilmesi için pedagoji doğrultusunda öğretmeye hazır öğretmenlere STEM ve MONTESSORİ eğitimlerinin verilmesini hedefleyen projeler kapsamında Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Pınar Fettahlıoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sinan ÇINAR ve Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Pınarcık tarafından 18 farklı ilçemizden 40 öğretmenimize eğitimler verilmeye başladı. Bu eğitimi alan öğretmenler aldıkları eğitim ile diğer ilçelerdeki öğretmenlere liderlik ederek, özgün-yaratıcı bilim ve teknoloji üreten nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaktır.

Perşembe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2019 yılı DOKA teknik desteğiyle "Ordu'da Mostessori Eğitimi" adlı projesi ile İkizce Kaymakamlığının 2018 yılı DOKA teknik desteğiyle "Ordu STEM İle Geleceğine Yön Veriyor" adlı projesi kapsamında eğitimler düzenlendi.

Perşembe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2019 yılı DOKA teknik desteğiyle gerçekleşen "Ordu'da Montessori Eğitimi" adlı projesi ile ilimizde Aybastı, Akkuş, Çamaş, Çaybaşı, Perşembe, Gürgentepe, İkizce, Korgan, Kumru, Kabataş ve Mesudiye ilçelerinden toplam 33 okul öncesi öğretmenimizin Montessori Eğitimi alması planlanmış, 2019 Eylül seminer döneminde bu eğitimi alan öğretmenlerimizin ilçelerindeki öğretmenlere seminer vermeleri hedeflenmiştir.

İkizce Kaymakamlığının 2018 yılı DOKA teknik desteğiyle "Ordu Stem İle Geleceğine Yön Veriyor" adlı projesi ile de Kumru, Çamaş, Akkuş, Çaybaşı, Fatsa, Ünye ve İkizce ilçelerinden 30 öğretmenimiz STEM eğitici eğitimi almıştır.

Projenin devamında Müdürlüğümüzce STEM ORDU'su adlı proje ile devam edilmiş ve hizmetiçi eğitimler planlanmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde STEM eğitimini il geneline yaygınlaştırmak için Çaybaşı, Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerimizde ortalama 160 öğretmenin STEM eğitimi alması sağlanmıştır. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 19 ilçeye STEM eğitimini ulaştırmak hedeflenmiştir. STEM eğitimi farklı disiplinlerin bütünleşik öğretimi olması sebebiyle birçok alanda farklı branşlardan ve farklı okullarda görev yapan öğretmenlerimize yaygınlaştırılması önem arz etmektedir.

Bu kapsamda İkizce Kaymakamlığının 2019 yılı DOKA teknik desteğiyle "Öğren, Öğret, Yaygınlaştır" adlı projemiz 24-28 Haziran 2019 tarihlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilmektedir.

Katılımcılar 10 farklı branştan (Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Biyoloji, Fen Bilimleri, İlköğretim Matematik, İngilizce, Matematik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmeni, Teknoloji Tasarım) ve 18 ilçeden 40 öğretmenimiz olacak şekilde belirlenmiştir. Amaç bu eğitimde STEM alanında ve DOKA projeleri hakkında bütün ilçelerde farkındalık oluşturmaktır. Eğitim 2023 vizyonunda gerçekleştirilecek olan tasarım beceri atölyelerinde eğitimleri verecek olan eğitmenlerimizi yetiştirmek hedeflenmiştir.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız