HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2016 Pazar Saat: 09:18

FATSA’DA SEL SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Fatsa ve çevresinde Ramazan bayramının birinci gününden itibaren aşırı yağış nedeniyle  sel afeti yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak komşu i
FATSA’DA SEL SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Fatsa ve çevresinde Ramazan bayramının birinci gününden itibaren aşırı yağış nedeniyle  sel afeti yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak komşu ilçe belediyelerinin de desteği ile 74 iş makinesi ile hasar gören yollarımızda yol açma, temizlik ve reglaj çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Selin yaşandığı günden bu yana Fatsa Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte afet bölgelerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

“GECE GÜNDÜZ SEFERBER OLDUK”

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Aşırı yağış nedeniyle afet yaşadığımız Fatsa, Ilıca, Aslancami, Bolaman ve Yalıköy bölgelerindeki tüm mahallerimizde, Ordu Büyükşehir Belediyemizin, Fatsa Belediyemizin, komşu belediyelerimizin ve kiraladığımız araçlarla beraber toplam 74 adet iş makinası ile hasar gören yollarımızda yol açma, temizlik ve reglaj çalışmalarımız ilk günden itibaren tüm hızıyla devam ediyor.

Ayrıca kanal açma makineleri, vidanjörler, itfaiye ve temizlik araçları ile de temizlik hizmetleri de gece gündüz demeden devam ediyor. Su arızası nedeniyle su olmayan bölgelerde de Büyükşehir Belediyemize ait su tankerleri yoğun bir şekilde su tankeri ile su dağıtarak halkımızı mağdur etmemeye çalışıyor” dedi.

Öte yandan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan selden büyük zarar gören Ilıca, Aslancami, Bolaman ve Yalıköy mahallerinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’a Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, teknik ekip, Belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da eşlik ettiler.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı inceleme sonrası bir açıklama yaptı. Sel afeti nedeniyle çok farklı tahribatların olduğunu belirten Başkan Anlayan, “Arefe günü meydana gelen yağış ve sonrasında meydana gelen sel afetinden dolayı bayramın birinci günü, ikinci günü ve üçüncü günü itibariyle çalışmalarımıza devam ediyoruz Özellikle selden en büyük zarar gören Ilıca belde ve mahallelerimiz Aslancami belde ve mahallelerimiz, Bolaman belde ve mahallelerimiz, Yalıköy belde ve mahallelerimiz buraları gezdik.

Teknik ekibimizle beraber yerinde kontrollerine devam ediyoruz. Çok farklı tahribatlar var. Dere yataklarının aşırı selden dolayı yollara verdiği zararlar var ayrıca yollarımızda yukarısından ve aşağısından çok ciddi heyelanlar var. Yol boyunca uçmaları ve göçmenlerin olduğu zararlar var.

Dolayısıyla bir Afad’dan meydana gelebilecek her türlü hasar sözkonusu bölgemizde. Miktar olarak da çok ciddi. Bir miktarda hala tespiti bile yapılabilmiş durumda değil, tespiti bile zaman alabilecek ama biz şimdi ekiplerimizle beraber Büyükşehir Belediyemiz ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün yoğunluğunu bölgeye vermiş durumda. Koordineli bir şekilde ortak hareket ediyoruz” dedi.

“1000 KİLOMETRELİK YOLUMUZ GİTTİ”

Şu anda önceliklerinin kapanan yolları açmak olduğunu ifade eden Başkanımız Anlayan, “Çünkü Fatsa Belediyesi olarak 2 bin kilometrenin üzerinde yollarımız var, bunun 500-600 kilometresi Büyükşehir'in yol ağında gerisi ilçemiz yollarında ama sonuçta ortak yollarımız. Bunun bin kilometresi şu anda tamamen gitmiş durumda yani bunu vatandaşlarımıza görmeyenler için idrak edemeyenler için söylüyorum bin kilometrelik yolumuz şu anda yok hükmünde uçtu ya göçtü ya da kapandı ya da çok ciddi bir şekilde tahribat oldu.

Şu anda ufak tefek arızalara bakmıyoruz. Şu anda bütün gayretimiz kapanan yollar üzerinde. Yıkılan köprüler DSİ tarafından yaptırılacak çünkü Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş bey de bölgemizdeydi. Birebir buradaki sel felaketini takip etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız birebir bu işi takip ediyor ve Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile de görüşme yaptık.

Bütün köprüler İnşallah DSİ tarafından yapılacak ve dere yatakları da yine DSİ tarafından yapılacak. Bizim Büyükşehir Belediyesi ile işimiz yolları yapmak, yolları açmak. Şu anda hala ulaşılamayan yollarımız var oraları açmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 “VATANDAŞLARIMIZDAN SABIR BEKLİYORUZ”

Vatandaşlarımızdan dikkatli ve sabır istiyoruz diyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Kapanan yolları bilmeyen vatandaşlarımız en ufak bir hasar için bizi arıyor. Biz öncelikle ana yolları açarak sonrasında mahalle yollarını açarak işimizi yapıyoruz. Bozulan yollar ikinci etapta bakılacaktır, hepsini yapabilecek güce sahiptir ama kendi imkanlarımızla ama hükümetimizin desteğiyle. Vatandaşlarımıza rica ediyoruz. Yağmur riski sel riski devam ediyor.

Biz meteorolojiyi takip ediyoruz vatandaşlarımız yeni yağışlar için dikkatli olsunlar özellikle dere yatağında olanlar heyelan bölgesinde olanlar dikkatli olsunlar yine dediğim gibi önceliklerimiz var önceliklerimize göre hareket edeceğiz. Bazen çok basit işlerden dolayı yoruluyoruz çok afedersiniz merdiven yıkamak için bile itfaiye isteyen var bizden. Biz işyerini su basmış insanlar için uğraşırken bahçe yıkamak, merdiven yıkamak yol yıkama işi şimdi değil onlar ikinci etapta olacak işler önceliğimiz yolları açmak.

Su altında kalan yerlerde su tahliyelerini yapıyoruz. Şu anda hem bizim ekiplerimiz hem Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat 4 koldan devam ediyor. İnşallah zaman içerisinde toparlayacağız. Vatandaşlarımız müsteri olsunlar. Afet’e anında müdahale etmemiz mümkün değil ama sonrasında çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

Ben bütün vatandaşlarımızın müsteri olmasını diliyoruz başta Ilıca Yalıköy Bolaman ve Aslancami belde ve mahallelerimiz olmak üzere bu bölge ciddi manada ciddi manada selden zarar gördü. Ben bir kez daha geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’DA, SEL, SEFERBERLİĞİ, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız