HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2019 Cuma Saat: 08:07

TAHMİNİ REKOLTE 650 BİN TON

Altınordu ziraat odası başkanı Atakan Akça, tahmini fındık rekoltesinin 650-680 bin ton civarında olacağını söyledi. Resmi kurumlar tarafından fındık rekolte tespitinin tamamlandığını belirten Akça, Ordu ilinin rekoltesinin de tahmini
TAHMİNİ REKOLTE 650 BİN TON

Altınordu ziraat odası başkanı Atakan Akça, tahmini fındık rekoltesinin 650-680 bin ton civarında olacağını söyledi.

Resmi kurumlar tarafından fındık rekolte tespitinin tamamlandığını belirten Akça, Ordu ilinin rekoltesinin de tahmini olarak 217 bin ton olacağını belirtti.

         Dünya fındık üretiminin yüzde yetmişini Türkiye; Türkiye üretiminin de yaklaşık yüzde otuz iki ile otuz beş aralığındaki üretimini de Ordu ilinin gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Akça, bundan sonra fındığın başına bir felaket gelmez ise 650 bin ton ile 680 bin ton aralığında bir rekoltenin gerçekleşeceğini ifade etti.

         Fındıkta ayak oyunlarının oynadığını ve tekelci ağa babalarına fındığın peşkeş çekildiğini de belirten Akça, şunları söyledi:

         “Şimdi bu realite ortada iken rekolteyi 815 bin ton açıklayan kurumlara ve bu kurumların başındaki şahsiyetlere sesleniyorum. Bırakın fındık üzerinde ayak oyunu oynamayı, bırakın milli ürünümüz olan fındığı tekelcilere peşkeş çekme çabalarını, bırakın üreticinin emeğini ve alın terini tekelci ağa babanıza peşkeş çekmeyi de beraber olalım fındığımıza sahip çıkalım, hem üreticimiz hem sanayicimiz hem ihracatçımız hem de ülkemiz kazansın derken sizler bizi cahil, çığırtkan iş bilmez sadece koltuk işgalcisi olarak tanımladınız.

 Lakin yine sizler ve ağa babalarınız sukutu hayale uğradınız. Bizler hep üreticimizin yanında olduk. Eğer beraber bu geminin içerisinde olduğumuzu fark ederek aklınızı başınıza alırsanız sanayicinin ve ihracatçının da yanında olmaya kısacası Türk milletinin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda gelin beraber olalım, fındığımızı dünya markası yapalım. Hep beraber dimdik ayakta kalalım.”

Başkan Akça, fındık üreticilerine, sanayicilere ve ihracatçıları da iyi bir sezon geçirmelerini temennisinde de bulundu.

Anahtar Kelimeler : TAHMİNİ, REKOLTE, 650, BİN, TON

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız