HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Temmuz 2016 Pazartesi Saat: 07:09

CEVAT BEY KONAĞI RESTORE EDİLECEK

Çamaş ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi Cevat Bey Konağı’nın restore edilmesi için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile mülk sahipleri arasında mutabakat sağlandı.
CEVAT BEY KONAĞI RESTORE EDİLECEK

Çamaş ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi Cevat Bey Konağı’nın restore edilmesi için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile mülk sahipleri arasında mutabakat sağlandı.

 Konakla ilgili yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Yılmaz, “Çamaş ziyaretimizde yok olmaktan kurtaracağımızı söylediğimiz tarihi Cevat Bey Konağı, Ordu'nun en büyük konağı. Çamaş Kaymakamımızla birlikte tarihi konağın hissedarları Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş'ı ağırladık. İnşallah tarihi Cevat Bey Konağı'nı atıl durumdan ve yok olmaktan kurtarıp, kültür envanterimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı.

 HİSSEDARLARLA ANLAŞMA SAĞLANDI

 Geçtiğimiz günlerde Çamaş’ta düzenlenen iftar programı öncesi Cevat Bey Konağı’nda incelemelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, tarihi konağı restore ederek yok olmaktan kurtarmak istediklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından konağın hissedarları Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş, Çamaş Kaymakamı Hasan Gökpınar ile birlikte Başkan Enver Yılmaz’ı ziyaret etti.

 Ziyaret sırasında yapılan görüşmede tarihi konağın Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılması konusunda anlaşma sağlandı.

 BAŞKAN YILMAZ KONAĞIN RESTORASYONU İÇİN TALİMAT VERDİ

 Başkan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarihi konağın Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesi konusunda mülk sahipleri Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş’la anlaştık. Restorasyon projesinin hazırlanması için gerekli talimatları verdim. Hazırlandıktan sonra Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunulacak projenin geçmesinin ardından restorasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayıp, bu konağı tarihi bir değer olarak Ordu turizmine kazandırmak istiyoruz” dedi.

 YÜZ YILLIK KONAK

 Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nde bulunan Cevat Bey Konağı, 1909 yılında ilçenin tanınmış ailelerinden olan Çamaş ailesine mensup Osman Ağa tarafından yaptırılmış. Yapımında taş ve kestane ağacı kullanılan konağın 18 odası var. Avlusunda bir aşevi, bir de fırın bulunan konak, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 20/01/2012 tarih ve 223 sayılı kararı ile tescil edilerek koruma altına alınmış. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : CEVAT, BEY, KONAĞI, RESTORE, EDİLECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız