HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Temmuz 2019 Salı Saat: 08:04

“AL BAYRAĞIMIZI ASLA İNDİRMEYECEĞİZ”

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Vali Seddar Yavuz tarafından şehit aileleri, gazi ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.  
“AL BAYRAĞIMIZI ASLA İNDİRMEYECEĞİZ”

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Vali Seddar Yavuz tarafından şehit aileleri, gazi ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

 

Radisson Blu Otel'de  gerçekleştirilen yemek programına, Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Ahmet Arık, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

 

Vali Sedda Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte yemek öncesi 600’e yakın şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı masaları tek tek dolaşarak, şehit aileleri ve gaziler ile bir süre sohbet etti, hatırlarını sordu. Diğer protokol mensupları da şehit ve gazilerin masasına oturarak, onlarla sohbette bulundu.

 

Altınordu Müftülüğü  Murakıbı Osman  Çelik’in  Kuranı-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Vali Seddar Yavuz bir konuşma yaptı.

 

“Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde din kisvesine bürünmüş hain FETÖ terör örgütü tarafindan bir kalkışma, bir darbe girişimi, hatta bir işgal girişiminde bulunulmuştur” diyen  Vali Seddar Yavuz, ”15 Temmuz tarihini hatırladığımızda, her aklımıza geldiğinde, Türkiye’nin işgal edilmek istendiğini unutmamalıyız. Elbette tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milleti; kendisine yönelen her türlü tehdit karşısında birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştiren bir anlayışla, tarihimizde çok büyük acıları yaşamakla birlikte her zaman hür ve bağımsız yasamayı başarabilmiş, dünyadaki en büyük miletlerden birtanesidir. Biz, dünyada son evrensel ve emperyal bir imparatorluğun sahibi büyük bir milletiz. Bizim medeniyet ve insanlığa söyleyebileceğimiz  sözümüz var. Biz hakkı, hukuku haykıran, mağdurun her dönemde yanında olan bir milletiz. Biz sadece müslümanlar için değil, gayrimüslümler  için de sığınacak bir kapıyız. Balkanlarda, Kafkaslarda kardeş ve akraba topluluklarını  değil, bizim gibi inanmayan, bizim gibi düşünmeyenlere de  her zaman sıcak bir çorba ve gölge olmuş bir milletin kutlu evlatlarıyız” şeklinde konuştu.

 

Vali  Yavuz, “Herseyden önce şunu anlamalıyız ki; 15 Temmuz, Allah ve  Resulundan başka dünya üzerinde mutlak itaat edilebilecek bir kişi olmadığını gösteren bir anlayıştır. Allah ve Resulunun dışındaki kişilere itaat etmek, onların her söylediğini doğruymuş gibi kabul  etmek, ona göre amel etmek, yanlışların en büyüğü olduğunu 15 Temmuz'da gördük” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bu ülkenin en iyi yetişmiş insanları yada sözde yetişmiş insanları gruplaşmış ve insanımızın  üzerine kurşunları yağdırmıştir. O silahları, o mühimmatları alabilmek için bu fakir millet büyük bir fedakarlik göstermiştir. Asker kıyafeti giymiş bu hainlere verilecek cevabımız şudur ki, bu millet özgürlüğünden ve demokrasisinden asla vazgeçmez. Nitekim, 15  Temmuz'da  Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan  liderliğindeki Aziz Türk Milleti bir kez daha demokrasisine, mili birlik ve beraberliğine,  özgürlüğüne sahip çıkmış, FETÖ dediğimizde sadece bu sümüklü papazı değil , onun arkasında bulunan küresel güçleri de  mağlup etmiştir. Bu organizasyon 

asla bir hoca kılıklı yada  papaz kılıklı  birisinin başarabileceği operasyon olmayıp, küresel güçlerin  bir şebekesidir. Bizim bu şebekeye söyleyebileceğimiz şey, 

ay yıldızlı al bayrağımızı asla indirmeyeceğimiz, ezanlarımızı asla dindirmeyeceğimizdir”

 

Vali Seddar Yavuz, “Milli birlik ve beraberligimizi pekiştirecek, hangi düşünceden olursa olsun kucaklaşacak, hür ve bağımsız şekilde bu topraklarda yaşayacağız. Aziz vatanımızın bize emanet edilmesinde bugüne kadar şehit olmuş her kim varsa hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ahirete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda  hayatta olan gazilerimize de minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi ve konuşmasını tamamladı.

 

Programda daha sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele  Madalyaları tüzüğü kapsamında 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih” törenine geçildi.

 

57 gaziye, Vali Seddar Yavuz tarafından "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" verildi.

 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle hazırlanan program, Altınordu Müftülüğü  Murakıbı Osman  Çelik’in  dua yaptırması, Vali Seddar Yavuz'un şehit aileleri ve gazilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin  ardından sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : “AL, BAYRAĞIMIZI, ASLA, İNDİRMEYECEĞİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız