HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2019 Perşembe Saat: 07:38

İÇME SUYU KİRLENDİ

Yapılan tahlil sonucu: Fatsa-Ünye ilçelerinde maden arama sondajları yapılan yerlerdeki sulara ağır metal karıştığı belgelendi.            
İÇME SUYU KİRLENDİ

Yapılan tahlil sonucu: Fatsa-Ünye ilçelerinde maden arama sondajları yapılan yerlerdeki sulara ağır metal karıştığı belgelendi.

           

            Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde maden arama faaliyetlerinin artması üzerine halk tepki göstermiş, sondaj çalışmalarını engellemişti. Maden işletmesinin ve sondajlarının çeşitli zararlarının olduğunu dile getiren bölge insanları özellikle su kaynaklarının kuruduğunu, var olanların da içilemez hale geldiğini söylemişlerdi.

            Geçen hafta Ünye ilçesi Şenyurt Mahallesi’nde (köy) Kızılkaya ormanında yapılmak istenen maden sondajı engellenmişti. Halkın suların kirletildiği iddiası üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farklı iki noktadan alınan su örneklerinde ağır metal karıştığı belirlendi. Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü analiz edilen suların “içme suyu” olarak tüketilmemesini belirtti.

            İnsan ve hayvan ölümleri mi bekleniyor?

            Maden ve sondaj bölgesinde yaşayan Ordu Çevre Derneği üyesi Eren Atasoy şunları söyledi. “Yıllardır bölgemizdeki maden çalışmalarının zararlarından söz ettik, engellemeye çalıştık. Sesimiz duyuldu ama duymazlıktan geldiler. Ancak zarar kapıya dayandı. Şimdi ne olacak? Su içilemez raporu var. Hala maden işletmeciliğine ve sondaja göz mü yumacaklar. Sular kirlenmesi yetmedi, insanların ve hayvanların ölümleri mi bekleniyor. Su tahlilini köylü yapmadı. Devletin kurumu yaptığına göre kendi raporlarını önemserler ve gerekeni yaparlar. Siyanürle altın ayrıştıran işletme alanını genişletmek için girişimlere başladı. Tehlike ortada. Bölgede maden işletmeciliği yasaklanmalıdır.”

 

Anahtar Kelimeler : İÇME, SUYU, KİRLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız