HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2019 Cumartesi Saat: 08:09

RIHTIMA DA EL ATILACAK MI?

Ordu kamuoyunun vicdanını dikkate alan ve tepki çeken projeleri durduran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Altınordu Rıhtımındaki park sorununu da çözmesi bekleniyor. Ordu’da, 3 blok halinde yükselen, bittiğinde 17şer
RIHTIMA DA EL ATILACAK MI?

Ordu kamuoyunun vicdanını dikkate alan ve tepki çeken projeleri durduran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Altınordu Rıhtımındaki park sorununu da çözmesi bekleniyor.

Ordu’da, 3 blok halinde yükselen, bittiğinde 17'şer katlı olacak bina inşaatları için kent siluetini bozduğu gerekçesiyle Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediye Meclisi, oy birliği ile yatay mimarinin esas alınması amacıyla daha önceki kentin 'İlave Revizyon Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Kararla birlikte, şu an 12'şer katlı olan bu 3 bloğun da aralarında bulunduğu çok katlı bina inşaatları durduruldu.

Ayrıca ‘Özel Proje Alanı’yla yeni binaların da yapılacağı Durugöl Mahallesi'ndeki küçük göl de kurtarılacak. Göle yapılması planlanan binaların durdurulması için çevreciler ve sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan imza kampanyasıyla 100 bin imza toplanmıştı.

 Bu arada Büyükşehir Belediyesinin, Ordu kamuoyunun vicdanını dikkate alarak 2016 Kent Nazım Planına dönüş yapan ve oybirliği ile OBB Meclisinden geçen kararla Durugöl, Belde Evleri gibi tepki çeken projeleri durduran Belediye Başkanı Hilmi Güler’ den Altınordu Rıhtımındaki park sorununu da çözmesi bekleniyor.

Öte yandan eski Başkan Enver Yılmaz dönemindeki projelerden biri olarak hayata geçen Rıhtım düzenlemesinde mevcut işletmeye kiralanan otopark alanının kamunun kullanımına açılması, buradaki tepkileri ortadan kaldıracağı öngörülüyor.

Altınordu’nun en turistik yerlerinden biri olan ve alana gelen yerli ve yabancı turistler, iskeleye balık tutmaya gelenler, tur otobüsleri ile bu alanı kiralayan işletme arasında sorunlar yaşanıyor ve Ordu için olumsuz bir tablo ortaya çıkıyor. Çok zor kararları alarak kamuoyunun vicdanını rahatlatan OBB’nin, bu sorunu da çözmesi isteniyor.

 

Anahtar Kelimeler : RIHTIMA, DA, EL, ATILACAK, MI?

Haber Yorumları ( 1 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Turgay 20.07.2019 13:46
Burası kime ait bilmiyoruz ama halk olarak rıhtıma geldiğimizde araç park ücreti ödemek istemiyoruz. Konuya duyarsız yönetici çok..

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız