HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2016 Pazartesi Saat: 19:08

ORDU’DA GÖZALTI SAYISI 80’E ULAŞTI

OPERASYONLARDA SON DURUM!…
ORDU’DA GÖZALTI SAYISI 80’E ULAŞTI

OPERASYONLARDA SON DURUM!…

ORDU’DA GÖZALTI SAYISI 80’E ULAŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup cuntacının kalkıştığı darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonları, Ordu’da da devam ediyor.

Alınan bilgilere göre İçişleri Bakanlığı tarafından, üç  Ordu Vali Yardımcısı da açığa alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından 8 bin 777 personelin açığa alındığına ilişkin yapılan açıklamadan sonra yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Aralarında Vali, Kaymakam, Mülkiye Müfettişi, Vali Yardımcıları ve Emniyet Mensubu olduğu bildirilen listede ki isimler peş peşe görevden alınmaya devam ediyor.

Operasyonlar çerçevesinde Ordu’da üç vali yardımcısının açığa alındığı bilgisi geldi. Vali Yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer, Turgut Subaşı ve Mehmet Ali Özkılınç’ın görevden alındığı duyuruldu. Ordu’da görevden alınan vali yardımcılarıyla birlikte hakim, savcı, polis ve asker toplam 80 kişinin bir kısmı gözaltına alındı, bir kısmı da meslekten uzaklaştırıldı.

Bu arada 3 gün önce Ordu’da gözaltına alınan polislerin ardından son operasyonun ardından da 44 polisin uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Öte yandan TSK içerisinde yer alan bir grup subayın darbe kalkışmasından sonra FETÖ-PDY Terör örgütüne yönelik operasyonlar çerçevesinde daha önce gözaltına alınan polis, hakim ve savcıların ardından ikinci dalga başladı.

Diğer taraftan Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar çerçevesinde ise adliye ve emniyet olmak üzere iki ayrı kurumda gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirildi. Ordu’da görevli 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. 3 hakim ve savcı tutuklandı 1’i serbest bırakıldı.

Tutuklanan hakim ve savcıdan ikisinin Ünye’de karı-koca olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 11 hakim ve savcının soruşturması  ise sürüyor.

Ayrıca Ordu Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli 10 rütbeli polis gözaltına alınmıştı. 10 rütbeli polisin soruşturmasının da devam edildiği belirtildi. Emniyette ki 2. Dalga operasyonunda da  44 polis açığa alındı. Operasyonların sürdürülmeye devam edileceği de alınan bilgiler arasında yer aldı. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, GÖZALTI, SAYISI, 80’E, ULAŞTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız