HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Eylül 2019 Salı Saat: 08:59

"ACİLEN TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ YAPILMALIDIR"

Ordu da mevcut hastanelerin artık halkın ihtiyacını karşılayamadığını belirten Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı fatih Galender Zengin acilen Ordu’ya Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kazandırılması gerektiğini belirtti.  Türk Sağl
"ACİLEN TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ YAPILMALIDIR"

Ordu 'da mevcut hastanelerin artık halkın ihtiyacını karşılayamadığını belirten Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı fatih Galender Zengin acilen Ordu’ya Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kazandırılması gerektiğini belirtti.

 Türk Sağlık Sen sendika binasında açıklama da bulunan Başkan Zengin; Kentin sağlık alanında en büyük ihtiyacı olan Tıp fakültesi Hastanesi'nin bir an önce Orduya kazandırılması gerekiyor. Ordu da sağlık alanında hizmet veren 2'si Devlet Hastanesi, 3'i özel hastane ve 1'i de Ağız ve Diş Hastanesi olmak üzere toplam 6 hastanenin mevcut, mevcut hastaneler artık halkın sağlık ihtiyacına cevap veremiyor” diye konuştu.

 "Ordu’nun sağlık alanında ciddi yatırımlara ihtiyacı var"

 Nüfus olarak Ordu’dan daha az olan illerde bile Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bulunduğunu belirten Zengin, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Her geçen gün her alanda büyüyen, gelişen güzel Ordumuzun halkımıza sağlık hizmeti sunma noktasında aynı paralelde geliştiğini söyleyemeyiz.  Bir şehrin gelişimi için en önemli kriterlerden biri de halkın sağlık alanında bilinçlendirilmesi ve gerekli olan sağlık sorunlarının giderilmesidir. Ancak maalesef bu konuda Ordumuza yeterli duyarlılığın gösterilmediğine inanıyoruz. Ordu ilimizin sağlık alanında ciddi olarak yatırımlara ihtiyacı vardır, bu da bir Tıp Fakültesi,  Hastanesi ihtiyacıdır. Nüfus olarak Ordu’dan daha az olan illerde bile Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bulunuyor, Ordu da bu hastanelerin olmamasının halkı çok ciddi sıkıntılara sokuyor.

 "Mevcut hastaneler ihtiyaca cevap verememektedir"

 "Nüfusu gittikçe artan şehrimizde hastaneler maalesef halkın ihtiyacını karşılayamamaktadır. Bununla beraber Ordudaki hastanelere sadece Orduya değil birçok çevre illerden bile hasta gelmektedir. Bu yüzden ciddi bir yoğunluk yaşanmakta, bu yoğunluk hizmet kalitesini de olumsuz etkilemektedir.

Ayrıca yoğun bakım üniteleri yetersiz olduğundan gelen hastalar başka illere sevk edilmekte, bu durum hem hastayı hem de hasta yakınlarını büyük bir sıkıntıya sokmaktadır. Yine hastanelerin hasta kapasitesinin yetersiz olması hastaları ciddi sıkıntıya sokmaktadır.

Sadece Ordu Devlet Hastanesine günde ortalama 2 bin 500-3 bin hasta başvurusu yapılmaktadır. Hastane bu ihtiyaca kesinlikle cevap verememektedir.

 "Acilen Tıp Fakültesi Hastanesi yapılmalıdır"

Bütün bunlar düşünüldüğünde Ordu ya çok ciddi manada bir Tıp Fakültesi Hastanesi yapılması gerekmektedir. Biz Türk Sağlık sen olarak bu konuda yetki sahibi olan herkesin özellikle ordu milletvekillerimizin ivedilikle bu konuya el atmalarını ve halkımızı bu ciddi sıkıntılardan kurtarmalarını istiyor ve bekliyoruz. Ayrıca bu konunun takipçisi olacağımızı ve değişik vesilelerle bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler : "ACİLEN, TIP, FAKÜLTESİ, HASTANESİ, YAPILMALIDIR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız