HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2016 Çarşamba Saat: 11:49

“SİYASİ PARTİLER ÖZELEŞTİRİ YAPMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Milletvekili Torun açıklamasında şu görüşlere yer verdi
“SİYASİ PARTİLER ÖZELEŞTİRİ YAPMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Milletvekili Torun açıklamasında şu görüşlere yer verdi;  “15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntanın demokrasimize, Cumhuriyetimize ve milli iradeye yönelik darbe girişimini şiddetle lanetliyorum. Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, devlet kurumlarımız, medyamız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin darbeye prim vermeyen onurlu çoğunluğu ve aziz milletimiz büyük bir azimle, kararlıkla ve cesaretle direnmiş, Türkiye`nin demokrasiye olan inancını ve yaşama isteğini ortaya koymuştur.  Parlamenter demokrasinin tüm kazanımlarını özümsemiş halkımız direnme hakkını canı pahasına kullanmış ve bu haince darbe girişimini önlemiştir.

 

Bu ülke darbelerden çok çekmiş ve büyük acılar yaşamıştır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca demokrasiyi, laikliği, hukukun üstünlüğünü var gücüyle savunan Cumhuriyet Halk Partisinin haklılığı yaşanan bu alçakça saldırıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tarihi boyunca darbeyle ve darbecilerle mücadele etmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar korumaya ve savunmaya da devam edecektir. Egemenlik millete aittir, bunu değiştirmek hiçbir kişinin, kurumun ve silahlı gücün haddi de hakkı da olmayacaktır.

 

Siyasi partilere önümüzdeki dönemde çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Benzeri olaylarla bir daha karşılaşmamamız için siyasi partilerin artık özeleştiri yapması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

 

Bu günden itibaren devleti yönetenlerin, siyasi iktidarın tarihsel sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir. Hiçbir kimse, hiçbir kurum Anayasayı yok saymaya, çiğnemeye kalkışmamalıdır. Türkiye’nin kurtuluşu tek adam diktasında değil parlamenter demokrasidedir. Türkiye’nin kurtuluşu Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkmakla mümkündür. Üstünlerin hukukuna değil hukukun üstünlüğüne, düşünce özgürlüğüne, medya özgürlüğüne, tarafsız ve bağımsız yargıya, güçler ayrılığına, din ve vicdan özgürlüğüne, hukuku ve demokrasiyi katledenlere karşı direnme hakkına da sahip çıkmakla mümkün olacağı asla unutulmamalıdır.

 

Türkiye’nin itibarı açısından bundan sonraki süreçte yapılacak olan en önemli husus darbecilerin tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelerinin sağlanması olmasıdır. Bu süreci Anayasa ve hukuk sınırları dışında bir cadı avına dönüştürmek demokrasimiz için büyük bir tehlikeye yol açacaktır. Bu süreç intikam ve tasfiye sürecine dönüştürülmemelidir.  Darbe girişiminde bulunan hainlerle birlikte, askerimizi linç etmeye kalkışanların da cezası mutlaka en ağır biçimde verilmelidir.

 

Devlet organları ve siyasi partiler halkın kışkırtılmasına, tahrik edilmesine, çatışma ortamının yaratılmasına ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütününün darbeci olarak gösterilmeye çalışılmasına meydan vermemelidir. Türkiye’nin sorunları ortak akılla, uzlaşı kültürü içinde çözülmelidir. Şiddet dili bir yana bırakılmalı ve sağduyu hakim kılınmalıdır. Bu süreci birlik ve beraberliğimizi koruyarak atlatacağımıza olan inancım tamdır.

 

Bu acıların bir daha yaşanmaması dileğimle, bu darbe karşısında kahramanca duran milletimize içten teşekkürlerimi sunuyor, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” (HABER MERKEZİ)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız