HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2016 Çarşamba Saat: 11:51

TARIM İŞÇİLERİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.
TARIM İŞÇİLERİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinin kaymakamları ve belediye başkanları ile bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu’dan insanlarımız ilimize geliyor. Vatandaşlar açısından seyahat ve yerleşme hürriyeti, ticaret hürriyeti var. Anayasal haktır bu. Bahçe sahipleri ile fındık toplamak için gelen işçiler aralarında görüşerek anlaşıyor. Devletin hiçbir organizasyonu olmadan yapılan bu çalışmada fındık işçileri kamyonlarla, insan seyahatine uygun olmayan şekilde gidecekleri yere ulaştırılıyor. Ancak,  bu nakiller sırasında dramatik görüntüler yaşanmaya başladı ve basında da yer aldı. İnsan onuruna yakışmayacak şekilde yola çıkıyorlar ve ölümle sonuçlanabiliyor” diye konuştu.

Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla METİP Projesi başlatıldığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Fındık işçileri için sağlıklı barınma yerleri ve aşırı yolcu taşımaya bağlı kaza ve yaralanmaları önlemek için nakillerinde daha güvenli bir ortam sağlandı ve tüm ihtiyaçları giderildi” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Fındık toplamak için ilimize gelen insanlara nasıl destek olabiliriz? Toplantımızda mevsimlik tarım işçilerini ve onların sorunlarını görüşüyoruz. İnsanlara uygun barınacak bir yer, insan onuruna yakışan bir imkân sağlamalıyız. Çocuklarının oyalanması için kurslar düzenlenecek, anaokulu açılarak birçok şeyler de öğretilecek” diye ifade etti.  

 (HABER MERKEZİ)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız