HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Eylül 2019 Çarşamba Saat: 08:40

CHP’Lİ ADIGÜZELDEN, ÇÖP VE FINDIK AÇIKLAMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, peş peşe yaptığı açıklamalarda Altınordu ilçesinde ki çöp hizmeti ihalesi ve TMO’nun fındık alım usullerini değerlendirdi. Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Altı
CHP’Lİ ADIGÜZELDEN, ÇÖP VE FINDIK AÇIKLAMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, peş peşe yaptığı açıklamalarda Altınordu ilçesinde ki çöp hizmeti ihalesi ve TMO’nun fındık alım usullerini değerlendirdi.

Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Altınordu Belediyesi’nin çöp toplama hizmetlerinde yeni dönemde bazı oyunlar planlandığını ifade etti.

Altınordu’nun mevcut çöp toplama hizmetini yürüten firmanın hizmet süresinin 30 Eylül’de bittiğini belirten Adıgüzel, yeni dönem için ihaleye en geç 30 Ağustos tarihinde çıkılması gerekirken çıkılmadığını söyledi.

Adıgüzel açıklamasında şunları ekledi: “Bu konuda pazarlık usulüne gidilip, bir belediye yan şirketi üzerinden hizmetin seçim kampanyalarına sponsor olan bir yandaş firmadan tedarik edileceği duyumlarımız ve bulgularımız vardır.

Çünkü söz konusu belediye yan kuruluşu ALBEL’in ne bir tecrübesi ne de çöp toplama işlerini yapacak araç gereci vardır. En az bir adet otomatik vinçli çöp kamyonu, bir adet büyük çöp kamyonu ve işin yürütülmesi için 17 adet aracı olması gerekirken bunlar bulunmamaktadır.

İstanbul ve Ankara büyükşehir örneklerinde olduğu üzere görevden almalar yan şirketlerdeki usulsüzlükler üzerinden olmuştur. Seçimlerden bu yana 5 aydan fazla süre geçmesine rağmen ne büyükşehirde ne de Altınordu’da dişe dokunur bir belediye hizmeti göremedik. Adaptasyon ve organize olma süreçleri de çoktan doldu.

Anlaşılan bazı şaibeli alanlarda organize olmaya çalışılıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ve ben Milletvekili olarak her şeyin farkında ve takipçisiyiz. Ordu belediyelerini artık hem halka hizmet etmeye hem de kanun ve nizamlara uygun hareket etmeye davet ediyorum.”

 

“FINDIK SEFERÎ OLDU”

Öte yandan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, sezon öncesi yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını ve bu nedenle üreticinin mağdur edildiğini ifade etti. Bu konuyla ilgili de açıklama yapan Adıgüzel şunları kaydetti:

“Daha önce uyardığımız üzere TMO alım ofisi sayısını arttırmadığından üretici yollara düştü. Biz sezon başında TMO’dan 3 şey istedik: 1. Kayıtsız koşulsuz gelen bütün fındığı al, 2. Üretim yapılan her ilçeye alım ofisi kur, 3. En azından bir bölümünü peşin ödeme yap. Bunları yapmadığı için fındık serbest piyasaya yönlendi ve fiyatlar geçen yılın altına indi.

İkizce ve Çaybaşı ilçelerimizin fındığı TMO tarafından Akkuş ilçesinde alınıyor. Yani fındık 300 metre rakımdan 1300 metre rakıma 52 km mesafe katediyor. Bu üreticiye fazladan 800 TL nakliye parasına yol açıyor. Üstelik fındığınızın kabul görmeme ve geri dönme riski de cabası. Bunun gibi birçok ilçede üretici yollara düşürülmüş, fındık seferî olmuştur.

Alım ofislerinin sayısının arttırılmasına alternatif olarak Fiskobirlik’in de devreye sokulabileceğini önermiştik. Nihayet bu konuda bir karar geldi.

Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfü Bayraktar ile görüşerek alım yapılacak Fiskobirlik ofislerinin TMO’nun alım yapmadığı yerlere konuşlandırılarak sahayı daha iyi bir şekilde örtmek için bir çalışma yapmasını istedik.

Anlayışla karşılandı ve ilk olarak Çaybaşı ilçemize İkizce, Çaybaşı ve Akkuş’un fındık üretilen aşağı kesimlerinin fındığını almak üzere bir ofis kurulması kararı alındı.

Bu işbirliği için kendisine teşekkür ediyorum. Aynı anlayışı Gürgentepe, Kabadüz, Çamaş gibi ilçeler için de bekliyoruz.

Örneğin Gölköy’de TMO zaten alım yapıyor. Dolayısıyla Gölköy’deki Fiskobirlik alım noktası Gürgentepe’de konuşlandırılabilir. Benzer şekilde Kabadüz, Ulubey, Çamaş gibi ilçelerde alım yapılabilir. Böylece alım ofislerinin sayısının arttırılması tekrar fındık fiyatını olumlu yönde etkileyecektir.”

 

 

 

Anahtar Kelimeler : CHP’Lİ, ADIGÜZELDEN, ÇÖP, VE, FINDIK, AÇIKLAMALARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız