HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Eylül 2019 Perşembe Saat: 08:34

HAVALİMANINDA ENGELLİLERE ÖZEL AYRICALIK

DHMİ Ordu-Giresun Havalimanı, ”Engelli yolcuların engelsiz seyahati için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Ordu İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucu, 325 sayılı karar ile Havalimanı
HAVALİMANINDA ENGELLİLERE ÖZEL AYRICALIK

DHMİ Ordu-Giresun Havalimanı, ”Engelli yolcuların engelsiz seyahati için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Ordu İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucu, 325 sayılı karar ile Havalimanı “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan, Ordu ve Giresun ilinde ilk kamu kurumu oldu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda engelli yolcuların engelsiz seyahati için her türlü ayrıntı düşünüldü. Bu kapsamda havalimanında; engelli otopark alanlarından, terminal zeminindeki hissedilir yol şeritlerine, görme engelliler için kabartmalı Braille alfabeli yazılardan, kontuar, güvenlik ve pasaport geçişlerindeki özel bankolara kadar birçok ayrıcalık yer aldı.

Havalimanı’na gelen engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı  yolcular, ilk olarak otopark alanında ayrıcalıkla karşılaşacak. otopark bölgesinde toplam araç park kapasitesinin yüzde 5’ini engelli yolcu park alanı olarak düzenlendi. Havalimanı’nın kapalı ve açık toplam 289 araçlık otopark alanı göz önüne alındığında bu rakam, 15 engelli araç park yeri ayrıldı. Belirlenen park alanlarına engelli işareti ve diğer araçların da bu alana park etmemeleri için uyarı levhaları bulunuyor.

HİSSEDİLEBİLİR YÜZEYLER VE RAMPALAR

Havalimanı’na ulaşan engelli yolcular, geliş ve gidişlerinde oluşturulan yardımcı uygulamalar sayesinde terminale sorunsuz giriş sağlandı. Engelli yolcular terminal önünde araçtan iniş noktasından başlayarak check-in salonu, giden yolcu salonu ve 1.kata çıkan asansör-yürüyen merdiven önlerine kadar hissedilebilir yüzey şeritler yerleştirildi. Hissedilebilir yüzey şeritler sayesinde engelli yolcular danışma ofisine, tuvalet’lere, ATM’ye, kontuarlara, mescid’lere cafe, restoran’a, biniş kartı ile oluşturulan eğimli rampalarla engelsiz olarak aprona ve uçağa kadar ulaşabilecek

TÜM İŞLEMLERDE AYRICALIK

Engelli yolcuların işlemleri için de özel alanlar oluşturuldu. Engellilere yönelik danışma ofisi, check-in kontuarı, güvenlik ve pasport geçişleri için özel bankolar oluşturuldu. Belirlenen güvenlik kontrol noktaları ve pasaport kontuarı sayesinde engelli yolcular işlemlerini daha rahat sağlayacak.

TELEFON VE ÇAĞRI BUTONU

İç-Dış hat Terminal giden yolcu girişi İç hat yolcu ve dış hat gelen yolcu  salonu girişlerinde  “Asistan çağrı ve sesli bilgilendirme sistemi” bulunnuyor. Havalimanı’ndaki tüm asansörler de normal yolcu ve engelli yolcu standartlarına göre dizayn edilirken, asansörlerde Türkçe sesli uyarı sisteminin yanı sıra, görme engellilerin kullandığı kabartma yazı olan Braille alfabesi acil durum telefonu ile donatıldı.

TUVALETLER DE ÖZEL

Engelli tuvaletlerine yardım çağrı ve acil durum butonları da yerleştirilirken, engelli tuvaletlerinde görme engelliler için Braille alfabesi de konuldu. Terminalde engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için dinlenme noktaları ve bekleme koltukları da unutulmadı. Havalimanı’ndaki tüm oturma gruplarının yüzde 5'i engeli yolcular için ayrılırken, belirlenen özel oturma alanları ise engelli işaretiyle belirtildi.

Anahtar Kelimeler : HAVALİMANINDA, ENGELLİLERE, ÖZEL, AYRICALIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız