HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2016 Cumartesi Saat: 10:32

ŞAHİN; “OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğini bu süreçte ortaya koyulan kararlı tavrın önemli olduğunu söyledi.
ŞAHİN; “OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğini bu süreçte ortaya koyulan kararlı tavrın önemli olduğunu söyledi.

Şahin, Deliçakar’a verdiği özel röportajda OHAL konusu başta olmak üzere, TOBB’un ülke genelinde önde gelen 538 sendika konfederasyonu, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin TBMM’ye verdiği desteği ve TOBB’un ayrıca yine Türkiye genelinde 81 il, 160 ilçesindeki oda ve borsalar ile eş zamanlı düzenledikleri ortak basın açıklamalarında verilen mesajları değerlendirerek önemli bilgiler verdi.

Deliçakar’ın, Şahin’le haftaya damgasını vuran röportaj ise şu şekilde kaydedildi.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin, Türkiye çok kritik bir hafta geçirdi. Öncelikle haftanın röportajı sayfamıza bu hassas dönemde konuk olduğunuz için teşekkür ediyorum. Sizde gerek OTSO olarak gerekse TOBB olarak bu süreçte milletin iradesine sahip çıkarak önemli adımlar attınız. Son gelişmelerde ise OHAL kararı alındı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

“OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

SERVET ŞAHİN: Olağanüstü günlerden geçiyoruz ve bizi güvenli limana çıkartacak şey kararlı tavırdır. Bu kararlılığı da devletimizde görüyoruz ve çok kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve daha güvenli bir ekonomiye kavuşacağımıza inancımız tamdır.

Olağanüstü hal uygulaması, sivil ve özgür hayatın sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve milletin canına, malına ve devletine göz dikmiş darbecilerin bir an evvel kanunun karşısına çıkartılabilmeleri ve yeni kalkışmalara cesaret edememeleri için uygulanacaktır.

Devletimiz ve milletimiz çok büyük bir badire atlattı. Hain  darbe girişimi henüz engellendi. Herkesin durumun ciddiyetinin farkında olması lazım. Olağan üstü bir durum yaşıyoruz ve bu tür durumlarda olağan üstü tedbirlerin alınması zorunludur. 

Devlet, kendisine yönelik tehditlere karşı önlem almak zorundadır. Bu kapsamda OHAL, yerinde alınmış etkin bir mekanizmadır. Kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için bu kararın alınması gerekiyordu.

Burada önemli olan demokrasi ve özgürlüklerin teminat altına alınması ve ekonominin işleyişinin olağan seyretmesidir. Bu konuda da hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de ekonomi ile ilgili yetkililerimiz gerekli açıklamaları yaptılar. Bu zor dönemde hepimizin devletimize yardım ediyor olması ve millet olmanın gereğidir.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin, TOBB’un öncülüğünde 538 sendika konfederasyonu, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de, tarihinde ilk kez bombalanan TBMM’ye de sahip çıktı. Meclis bu olayla birlikte bir de Gazi Ünvanını hak etmiş oldu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

“DEMOKRASİ DIŞINDA SEÇENEK GÖRMÜYORUZ”

ŞERVET ŞAHİN: Tabi ülkemizin önde gelen, 538 sendika konfederasyonu, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de sahiplenmemiz gerekiyordu.

Meclisimiz, geçen Cuma demokrasiye kasteden alçakça saldırıların hedefi oldu. Vatan hainleri tarafından, tarihinde ilk defa bombalandı. Kahramanca direndi. Gazi unvanını bir kez daha hak etti.

Çok net olarak şunu söylemek istiyorum. Demokrasi ve hukuk devleti yoksa sivil toplum kuruluşları da yoktur. Bugün burada bir araya gelen bizler, ülkemizin geleceği için demokrasi dışında bir seçenek görmüyoruz.

 

Cuma gecesinden sabahın ilk ışıklarına kadar halkımızın direnişi, ülkemizin geleceğine dair hepimizi umutlandırdı. Ülkemizin bütün demokratik kurumları ve milletimiz, bu alçakça saldırı karşısında demokrasimizi sahiplendi.

 

Medya çalışanları, silahlı baskınlara direnerek, milletin haber alma özgürlüğünü korumak için kendi canlarını tehlikeye attı.

 

Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız ve Başbakanımızdan başlayarak, mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanları ve kitle örgütleri ilk andan itibaren dik durarak, darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.

 

Milletimiz, yollarda tanklar araçları ve insanları ezerken, havadan bombalar düşerken; yoğun ateş altında, yılmadan alanları doldurdu. Milletimiz, demokrasi konusundaki kararlılığını ve azmini ortaya koydu.

 

Kahraman emniyet güçlerimiz ve şerefli Türk askerleri, darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması için yeminlerine sadık kalarak, canlarını ortaya koydular. Hainleri suçüstü yakaladılar. Türkiye, bir bütün olarak kendisine yakışanı yaptı. Demokrasimiz olgunluk imtihanını başarıyla geçti. Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kurumları, artık kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu kanıtladı.

 

Ülkemizin 93 yıldaki tüm siyasi ve ekonomik kazanımlarına kast edenler, başarısız oldular. Bizler, önde gelen sivil toplum kuruluşları olarak, Cuma gecesinin o karanlık saatlerinin birlik ve beraberlik içinde aşılmış olmasından mutluyuz. Cuma gecesi oluşan demokrasi mutabakatının devam etmesini talep etmek üzere Gazi Meclisinde olunması gerekiyordu ve öyle de oldu.

Bundan böyle ülkemizin geleceği için adımlar atılırken, bugünkü demokrasi mutabakatı hiç unutulmasın. Ortak akıl daim olsun.

 

Şafak DELİÇAKAR: Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hiçe sayan, bu darbe teşebbüsü; ülkemizin kurumsal altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini gün yüzüne çıkardı. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

“TÜRK ADALETİ ÖNÜNDE HESAP SORULMALI”

SERVET ŞAHİN: Bu yönde tedbirlerin alınacağı, adımların atılacağı yer; Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bir yandan, milli egemenliğe saldıran vatan hainlerinden hukuka uygun olarak, yüce Türk adaleti önünde hesap sorulmalı.

Öte yandan, bu tür alçakça saldırıları engellemek için siyasetin alması gereken tedbirler hızla hayata geçirilmeli.

Kahraman ordumuzu ve vatansever askerlerimizi de hiçbir şekilde yıpratmamalıyız. Bizler, yine demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Bizler, yine milli iradeye sahip çıkıyoruz.

 

Şafak DELİÇAKAR: Aralarında Ordu’nun da yer aldığı ve Türkiye’nin 81 il, 160 ilçesindeki oda ve borsalar, eş zamanlı düzenledikleri ortak basın toplantısı ile darbe girişimine de sert tepki verdiniz. Bir değerlendirme de bu konuda alabilirmiyiz?

 

“MİLLETİMİZ VE MİLLİ KURUMLARIMIZ KALKIŞMAYI ÖNLEDİ”

SERVET ŞAHİN: TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Ankara ve ilçelerindeki oda ve borsa yönetimleriyle birlikte ortak açıklamayı okurken, 365 oda ve borsa da kendi illerinde eş zamanlı olarak aynı tepkiyi ortaya koydular.

Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Türk iş dünyası olarak tepkilerini ilk anda gösterenlerden birisi de sayın Hisarcıklıoğlu oldu. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.

Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz.

Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak 81 İl’de, bu ortak açıklamayı aynı anda yaptık.

15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk.

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır.

Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.

“MİLLETİMİZİN CESARETİ İLE KIVANÇ DUYUYORUZ”

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. 

Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz.  Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz.

 

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesi beklentileriniz var. Türkiye’nin büyük hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için bu süreci nasıl değerlendirmeli?

 

 “ALLAH’IN YARDIMIYLA BU FİTNEYİ DURDURDUK”

SERVET ŞAHİN: Öncelikle bu tasvip edilmeyen olayda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.

Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz.

Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz.

“TÜRKİYE’Yİ BÜYÜK HEDEFLERE TAŞIYACAĞIZ”

Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.

Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.

Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin, bizlerde bu dua ve temennilerinize amin diyerek bir kez daha okurlarımız adına sayfamıza konuk olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Millet iradesine ve demokrasimize sahip çıktığınız için okurlarımız adına da ayrıca teşekkür ediyorum.

 

SERVET ŞAHİN: Sayın Deliçakar, bende Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesini ve okurlarını vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkarak gerek gazetenizden gerekse internet sayfanızdan an be an yaptığınız haberler verdiğiniz destekten dolayı yürekten kutluyorum. Önemli ve güçlü bir kalemsiniz. Bu vesile ile bende başta sizin sahip ve çalışanlarınız ile gazeteniz camiasının bütün fertlerini ayrı ayrı tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız