HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2016 Cumartesi Saat: 10:34

BURS MÜJDESİ İLGİYİ ARTIRACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın; üniversitelerin Ziraat - Tarım, Orman ve Su Ürünleri Fakültelerinin dekanları ve yüksekokul müdürleri ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda burs müjdesini
BURS MÜJDESİ İLGİYİ ARTIRACAK

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın; üniversitelerin Ziraat - Tarım, Orman ve Su Ürünleri Fakültelerinin dekanları ve yüksekokul müdürleri ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda burs müjdesinin ardından Odü’nün Ziraat Fakültesine olan ilginin artması bekleniyor.

ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, tarıma ilginin arttırılması için çeşitli kararların alınmaya başlandığını belirterek verilen bu kararın hem öğrenciler hem de ilgili bölümler adına çok müspet adımlar olduğunu ifade etti.

 

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinin tarihçesi, kurumsal yapısı, Fakültenin çalışmaları hakkında çok detaylı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tonkaz, şunları söyledi: “Fakültemiz, 1992 yılında kurulmuş olup 1998 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Mevcut olan 9 bölümden 7 ‘sinde eğitim-öğretim faaliyetleri aktif olarak özenle sürdürülmektedir. 24 yıllık birikimi ile öğretim üyesi kadrosunu ve eğitim-öğretim alt yapısını tamamlamış bulunmaktadır. Halen Fakültemizde 14’ü Profesör Dr., 8’i Doçent Dr., 20’si Yardımcı Doçent Dr., olmak üzere toplam 44 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Araştırma ve öğretim görevlileri ile bu sayı 70’e ulaşmaktadır. Günümüzde gelişen yeni teknoloji ve bilimsel değişimlere göre öğretim üyesi kadromuzu her zaman dinamik tutmaktayız.” Diyerek devam etti.

Konuşmasına ziraatın önemine vurgu yaparak devam eden Prof. Dr. Tonkaz, “Bilindiği gibi insan beslenmesi tarımsal üretime dayalı olarak devam etmektedir. İnsanlık var olduğu sürece tarımsal üretime ihtiyaç muhakkak bir zorunluluktur. Dünya nüfusu artarken tarımsal üretim arazileri azalmaktadır, dolayısıyla artan nüfusu beslemek için birim alandan daha yüksek ve sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesi zorunlu hale gelmektedir. Bu nedenle iyi bir eğitim almış ve kendini yetiştirerek mesleğine adamış ziraat mühendislerine her zaman ihtiyaç duyulacaktır.” dedi.

Ziraat Fakültesinin yeni eğitim binası ve araştırma sahasıyla da ilgili bilgiler veren Tonkaz, “Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte Ziraat Fakültemiz Cumhuriyet Yerleşkesi içerisindeki yeni modern binasına taşınmış olacaktır. Yaklaşık 12000 metrekare kapalı alana sahip binamız, merkezi ısıtma ve soğutma sistemine sahiptir. Bina içerisinde günümüz teknolojisine uygun 24 adet derslik ve 24 adet modern donanımlı uygulama ve araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. Derslerde teorik olarak verilen bilgilerle ilgili olarak yan odada bulunan laboratuvarlarda verilen bilginin uygulanma fırsatı öğrencilere sunulacaktır. Bina içerisinde amfi, konferans salonu, bilgisayar salonları gibi çok amaçlı bölümler de yer almaktadır. Uygulamaların arazi koşullarında yapılabilmesi için Fakültemize 15 dakika mesafede bulunan yaklaşık 100 dekarlık Araştırma ve Uygulama sahamız mevcuttur. Saha içerisinde yaklaşık 1200’ü aşkın fidandan oluşan modern tarım tekniklerinin uygulandığı koleksiyon bahçemiz, tarla bitkileri ile ilgili araştırma ve uygulamalarının yapıldığı, tahıllar, yemeklik tane baklagiller, endüstri bitkileri ve tıbbı ve aromatik bitkilerinin yer aldığı ve yine modern tarım tekniklerinin uygulandığı araştırma ve uygulama alanlarına sahip bulunmaktayız. Bunun yanı sıra yöreye özgü ve özel bitkilerde yine araştırma sahamızda bulunmaktadır. Eğitim ve öğretimlerini yaptığımız öğrencilerimiz, 2016 yılı itibarı ile alt yapısını tamamladığımız bu arazide, öğretim üyeleri ve yardımcılarının gözetiminde stajlarını yaz ve gerekirse kış aylarında yapabilme imkanına kavuşacaklar.” şeklinde konuştu.

Açıklamalarına Fakülte tarafından yürütülen çalışmalara değinerek devam eden Tonkaz, “Fakültemiz öğretim üyelerince, bölgemiz ya da ülkemiz için önem arz eden konularda Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Bor Enstitüsü, Santez, DOKAP, BAP ve benzeri kuruluşlarca destekli projelerde, lisans ya da lisansüstü öğrencilerimize burslu ya da gönüllü olarak çalışma imkanı verilerek proje deneyimi ile mezun olmaları sağlanmaktadır. Ülkemizdeki ve dünyadaki diğer üniversiteler ile entegre olarak yürüttüğümüz eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz kapsamında, öğrencilerimize yurt içi ve yurt dışı değişim programlarından faydalanma imkânını sunmaktayız.” dedi. Prof. Dr. Tonkaz konuşmasına,” Mezun olduğunuzda iş imkanları olarak siz genç ziraat mühendisleri kamu yada özel sektörde istihdam edilebileceğiniz gibi, kendi işinizi kurabilecek bilgi birikimine sahip olacaksınız. Diğer yandan başarı durumunuza bağlı olarak fakültemiz bünyesinde de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca fakültemizde lisansüstü eğitim programları mevcut olup fakültemiz bölümlerinde yüksek lisans ve doktora yapma imkânına sahip olabilirsiniz.” dedi.

Tonkaz, YÖK tarafından uygulamaya konulacak destek bursuna da değinerek 2016 yılından itibaren Ziraat Fakültelerinin herhangi bir bölümünü ilk üç sırada kazanan öğrencilere öğrenim süreleri boyunca aylık 600TL burs verileceğinin YÖK tarafından açıklandığını, bu uygulamayı çok önemsediklerini ve desteklediklerini, bu sayede öğrencilerin öğrenim yaşamları boyunca maddi bir zorlukla karşılaşmayacaklarını ve eğitimleri süresince işlerine daha da konsantre olarak devam edebileceklerini sözlerine ekledi.

 (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : BURS, MÜJDESİ, İLGİYİ, ARTIRACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız