HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Temmuz 2016 Pazar Saat: 09:59

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “ORDU’DA BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK”

BAŞKAN ENVER YILMAZ:  “ORDU’DA BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK” Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver
BAŞKAN ENVER YILMAZ:  “ORDU’DA BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK”

BAŞKAN ENVER YILMAZ:

 “ORDU’DA BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile ilgili tepkisini dile getirdiği konuşmasında “Paralel Devlet Yapılanması” ifadesinin “Paralel İhanet Çetesi (P.İ.Ç.)” olarak değiştirilmesi önerisinde bulundu.

 Darbe teşebbüsünden bu yana 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tutulan nöbette vatandaşları yalnız bırakmayan Başkan Enver Yılmaz, burada halka seslendi. FETÖ/PDY darbe girişimiyle ilgili iddianamede yer alacak örgüt adına ilişkin teklifte bulunan Başkan Yılmaz, örgüt adının FETÖ/PDY yerine Paralel İhanet Çetesi (P.İ.Ç.) olarak değiştirilerek iddianamede yer alması önerisinde bulunduğunu söyledi.

 Başkan Enver Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “P'Sİ PARALEL, İ'Sİ İHANET, Ç'Sİ ÇETE”

 Paralel Devlet Yapılanması (PDY), FETÖ’nün adı bundan sonra Paralel İhanet Çetesi (P.İ.Ç.) olsun. 15 Temmuz'dan sonra bunların ismini teklif ediyorum: Paralel Devlet Yapılanması’nı P.İ.Ç. Terör Örgütü koyalım. Paralel İhanet Çetesi derken içimizde bir çekinge olmasın. Bu konuda da özellikle P.İ.Ç.'in açılımını tekrar yapıyorum: P'si paralel, T'si ihanet, Ç'si çete. Tereddüt yok. Bundan sonra bizim söylemimiz, paralel ihanet çetesi olacak. İnanıyorum ki iddianameye de bu şekilde bir düzenleme yapılacaktır.

 OHAL ORDU İLİ AÇISINDAN BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEYECEK

 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından olağanüstü günlerin yaşandığı Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Olağanüstü Hal ilan edildi. OHAL’in anayasanın tarif ettiği bir düzenleme olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ordu ili açısından hiçbir şey değişmeyecek, çünkü ilimiz başından beri bu darbeye kalkışanlara karşı direnç gösterdi ve gerekli müdahaleyi ilk başta yaptı. Olağanüstü Hal ile birlikte devletin Ordu’daki temsilcisi olan Vali Bey, süreli olarak bizden istediği araç ve gereci, uygun olup olmadığına bakmaksızın bizden temin edebilecek. Ordu’da böyle bir şeye gerek yok, çünkü hep rızayla ve gönülle birbirimize olan iyi niyetli diyaloglarımızla bu kardeşliği ve birlikteliği Ordu’da sağladık” diye konuştu.

 MİLLETVEKİLİ ÇANAK: “VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİR”

 OHAL tezkeresi sonrası Ordulularla nöbete devam ettiklerini söyleyen Milletvekili Oktay Çanak, “Vatan sevgisi imandan gelir. Bizleri sabaha eriştiren Allah'ıma hamd olsun, Allah (c.c) aziz milletimizden razı olsun. Yorulmadan, yılmadan ve gevşemeden meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bugün vatana sahip çıkma günü” dedi.

 MİLLETVEKİLİ GÜNDOĞDU: “GÖNÜLDAŞLARIMIZDAN ALAH RAZI OLSUN”

 Demokrasi için, Başkomutanımız için ve vatanımız için Ordulu hemşehrilerimizle birlikte sabaha kadar nöbetteyiz diyen Milletvekili Metin Gündoğdu, “Rehavete kapılmadan meydanları canlı tutan tüm gönüldaşlarımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız