HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Temmuz 2016 Pazar Saat: 10:04

“OHAL KARARINI DESTEKLİYORUZ”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya’da “Demokrasi Nöbeti”ne katılarak, hemşehrilerine hitap etti. Bayraktar, “Hain planları yapan bu darbeciler, bu gafiller, şunu hesaba katamadılar: Biz hep bir
“OHAL KARARINI DESTEKLİYORUZ”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya’da “Demokrasi Nöbeti”ne katılarak, hemşehrilerine hitap etti. Bayraktar, “Hain planları yapan bu darbeciler, bu gafiller, şunu hesaba katamadılar: Biz hep birlikte, bu ülkenin istikrarını, istiklalini ve istikbalini ayaklar altına aldırır mıyız? Şerefimizi, onurumuzu ayaklar altına aldırır mıyız?” dedi.

Bayraktar, Sakarya Kent Meydanı’nda hemşehrileriyle birlikte katıldığı Demokrasi Nöbetinde, meydanda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. 15 Temmuz’da yaşadıklarını paylaşan Bayraktar, şunları söyledi:

“Devletimizi, ülkemizi, silahlarımızı emanet ettiğimiz Türk Silahları Kuvvetleri içerisindeki bir hain grup, bir terör grubu, milletin silahlarını millete doğrulttu. Ama en güzel cevabı, çoluğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, esnafıyla, çiftçisiyle, işçisiyle, memuruyla bu millet verdi. Ve darbe yapmak isteyenler, milletin darbesini karşısında buldu.

Ben de o gün Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile birlikte Polatlı’da hasat bayramında idim. Biz çiftçimizin, üreticimizin ekmeği için ordaydık. Hasattaydık. Hasat bayramından Ankara’ya döndüğümüzde böyle bir haberi aldık ve bunun üzerine hemen harekete geçtik.”

Darbe girişimi olduğunu anlar anlamaz Türkiye’de ki bütün Oda Başkanlarıyla temasa geçerek, SMS’ler aracılığıyla millet iradesi dışında başka hiçbir irade tanımadıklarını, millet iradesini milletin dışında kimsenin değiştirmesini asla kabul etmeyeceklerini SMS’ler aracılığıyla bildirdiklerini anlatan Bayraktar, Ziraat Odası Başkanlarından 4,5 milyon çiftçinin meydanlara dökülmesini istediklerini

Bayraktar, şöyle devam etti:

“Kurtuluş Savaşı’nda mücadele verip 7 büyük ülkeyi perişan eden, istiklalini ve istikbalini, şerefini, haysiyetini, onurunu ayaklar altına aldırmayan bir millete darbe yapmaya kalkışan gafiller şunu anlayamadılar: Bizler bu ülke için canımızı veririz.  Biz hepimiz, bu ülkenin istiklalini ve istikbalini ayaklar altına aldırır mıyız? Şerefimizi, onurumuzu, ayaklar altına aldırır mıyız? Bu ülke için, istiklalimiz için, şerefimiz için özgürlüğümüz için canımızı vermez miyiz?

Bütün milletin karşı duruşuyla  darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Tabii bu darbeye karşı koyan illerimizden biri Sakarya idi. Sakarya’mız darbe girişimlerine karşı koyan en önde gelen illerimizden biri oldu. Değerli Valimizin, Belediye Başkanımızın ve sivil toplum örgütlerimizin siyasi partilerimizin ve milletimizin halkımızın öncülüğünde bu darbe girişimi, bir grup terör örgütü üyesinin devleti ele geçirme niyeti çökertildi. Bunun için bir Sakaryalı olarak, Sakaryalı olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Sağ olun, var olun…”

 

 “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Meclis Başkanımız bu darbe girişimine karşı cesaretli duruş sergilediler, halkı meydanlara çağırdılar” diyen Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bütün siyasi partilerimiz, Meclis’e giderek bu Meclis’in bombalanmasına rağmen bu Meclis’i, milletin Meclisini terk etmediler. Ben huzurlarınızda kendilerine şükranlarımı arz ediyorum.

Bu arada sivil toplum örgütlerimizi de takdir ediyorum. Türkiye’nin her tarafında gerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği, gerek Türk-İş Genel Başkanımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız, Memur-Sen Başkanımız, Hak-İş Başkanımız ve kim varsa, onlar da milletimizi meydanlara çağırmak suretiyle bu darbeye en güzel cevabın verilmiş olmasında pay sahibi oldular. “

Bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmede de bulunan Genel Başkan Bayraktar, “Bugüne kadar gösterdiğimiz birliği, beraberliği, kardeşliği sürdürmek zorundayız. Bu millet bu darbeyle uyanışa geçmiştir. Ayağa kalkmıştır, ancak yine söylüyorum, bundan sonraki süreçte birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi dosta düşmana göstermek zorundayız” diye konuştu.

Bayraktar, şöyle dedi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerimiz bu ülkenin birliği, dirliği için,  kardeşliği için, bu ülkeyi korumak için her alanda, terör de dâhil olmak üzere birlikte mücadele verdiler. Bunu unutmayalım. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde darbeye karşı mücadele eden komutanlarımız, askerlerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonraki süreçte de Emniyetimizle beraber omuz omuza mücadele vererek bu ülkenin güvenliğini koruyacak, bu ülkenin sınırlarını koruyacak. Onun için, bir avuç terörist var diye, değerli ve şanlı ordumuzu biz hiçbir zaman yıpratamayız.

Bundan sonraki süreçte muhakkak surette dikkatli olmamız lazım. Bu ülkeyi ayrıştırmak isteyenlere, bu ülkeyi bölmek isteyenlere, bu ülkede kardeş kavgası başlatmak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermememiz lazım. Provokatörlere fırsat vermememiz lazım. Bu süreci çok dikkatli, çok sağduyu içerisinde götürmek zorundayız.

Bu dava adına, bu ülke adına canını feda eden değerli şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Cenabı Allah bir daha inşallah böyle musibetleri, böyle olayları bize göstermesin diyorum.”

Gece yarısına doğru memleketi Sakarya’nın Akyazı ilçesine geçen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, ilçe meydanında toplanan hemşehrileriyle birlikte  demokrasi nöbetine katıldı. İlçe meydanlarında toplanan vatandaşlara hitap eden Bayraktar, şunları söyledi:

“Bu millet, özgürlüğünü, istikbalini, istiklalini hiçbir zaman ayaklar altında ezdirmemiştir. Bu ülke, her zaman bağımsız olmuştur, hür olmuştur ve kimsenin egemenliğine girmemiştir. Bu darbeciler, bu milletin bu ülke için neler yaptığını, canını feda ettiğini, özgürlüğünün ayaklar altına alınmaması için canını feda ettiğini düşünemediler. 15 Temmuz’da tankların altına yatan, silahlara kendini siper eden, kurum ve kuruluşlarını koruyan bu milletin hissiyatını algılayamadılar. Bizim bu süreçte her şeye rağmen, her şey oldu, bitti, süt liman oldu diye düşünmememiz lazım. Bizim provokatörlere açık olmamız lazım. Bu hainler, bu gafiller bundan sonraki süreçte de birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için kardeşi kardeşe düşman etmek için her türlü provotif faaliyetin içerisinde bulunabilir. Bunlara fırsat vermemiz, lazım.” (Haber Merkezi)

  

 

Anahtar Kelimeler : “OHAL, KARARINI, DESTEKLİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız