HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 07:47

BARO BAŞKANLARI SİVAS’TA TOPLANDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, baroların çok büyük bir çoğunluğunun Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne tam destek verdiğini belirterek, “Şu halde birileri umutsuzluk yaymaya çalışsa da, olmaz dese de ez
BARO BAŞKANLARI SİVAS’TA TOPLANDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, baroların çok büyük bir çoğunluğunun Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne tam destek verdiğini belirterek, “Şu halde birileri umutsuzluk yaymaya çalışsa da, olmaz dese de ezici çoğunluk bu belgenin çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ve verilen en üst düzeyden sözün gereğinin yerine getirileceğine inanıyoruz ve takipçisiyiz” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 24 ilin baro başkanları Sivas’ta toplandı. Toplantıya Aksaray, Amasya, Ankara, Bartın, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir,  Giresun, Gümüşhane-Bayburt, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Ordu, Samsun, Tokat ve Yozgat Baro Başkanları katıldı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK

TBB Başkanı Feyzioğlu başkanlığındaki baro başkanları Atatürk anıtına çelenk koyarak, İstiklal Marşı’nı okudu ve saygı duruşunda bulundu. Feyzioğlu ve beraberindeki baro başkanları daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’ni topladığı tarihi binayı gezdi. 

YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ’NE TAM DESTEK VERİYORUZ

Sivas Kongresi’nin 100. Yılı, aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği’nin de 50. Yılı dolayısıyla önemli etkinlikle yaptıklarını kaydeden Feyzioğlu, “Bugün de genişletilmiş baro başkanları toplantısını gerçekleştiriyoruz. Barolarımızın çok büyük bir çoğunluğu gündemimizdeki Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne tam destek vermektedir. Barolarımızın çok büyük bir çoğunluğu bu belgenin kanunlaşması için elinden geleni yapmaktadır. Ekim ayında inşallah Meclisimizin ilk gündem maddesi olarak masaya gelecektir ve sadece biz avukatların dağlar kadar birikmiş sorunlarını çözmekle kalmayacak vatandaşlarımızın adliyelerden beklentilerini de büyük ölçüde çözmeye başlayacaktır” diye konuştu.

BİRİLERİ UMUTSUZLUK YAYSA DA EZİCİ ÇOĞUNLUK BELGENİN ÇIKMASINI İSTİYOR

Elbette tüm sorunların bir kanunla, bir paketle çözülmesinin beklenemeyeceğini ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti:

“Ama önemli olan ilk adımı atmaktır. Uzaya da gidecek olsanız ilk adımı atıp, kaldırıma ayak basmak, sokağa çıkmak zorundasınız. Şu halde birileri umutsuzluk yaymaya çalışsa da, birileri olmaz niyet yok, iyi niyet yok, yapılmaz demeye çalışsa da biz barolarımızın çok büyük çoğunluğu ve emin olunuz avukatların ezici çoğunluğu bu belgenin çıkması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve umutluyuz. Ve verilen en üst düzeyden sözün gereğinin yerine getirileceğine inanıyoruz ve takipçisiyiz.”
 

 

Anahtar Kelimeler : BARO, BAŞKANLARI, SİVAS’TA, TOPLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız