HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2019 Perşembe Saat: 10:26

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

12-13 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak Genel Kurulda TÜRMOB Genel Başkanlığı için seçim çalışmaları kapsamında Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı TÇDP (Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Ve Yeminli Mal
“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

12-13 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak Genel Kurulda TÜRMOB Genel Başkanlığı için seçim çalışmaları kapsamında Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı TÇDP (Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu) Genel Başkan Adayı YMM Emre Kartaloğlu Oda Başkanı Bahadır Baş ve Ordu SMMM Odası delegeleri ile bir araya geldi.

TÜRMOB Genel Başkan Adayı Emre Kartaloğlu'na Ziyarette; TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Genel Başkan Yrd. Prof. Dr. Cemal Yükselen İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, Ankara SMMM Odası Başkanı Ali Şahin, Samsun SMMM Odası Başkanı Dilaver Öğütçü, Çorum SMMM Odası Alican Doğan, Samsun SMMM Odası Önceki Başkanı Hayrul Kayar ve YMM Burhan Düz katıldı

 

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş;

30 Yıldır Sizlerle Birlikte Yol Arkadaşlığı Yapmaktan, Beraber Olmaktan Gurur Duyuyoruz….

“TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı hemşerimiz Yücel Akdemir, TÜRMOB Genel Başkan Yrd. Prof. Dr. Cemal Yükselen ve TÜRMOB Genel Başkan Adayı Emre Kartaloğlu’na odamıza yapmış oldukları nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, odamıza hoş geldiniz diyorum.

1990’dan bu güne kadar Ordu Mali Müşavirler Odası meslek mücadelesine taraf olmuştur. Her zaman yerini, duruşunu belli etmiştir. Orhan Ümit Felek, Ertuğrul Yüksel ile birlikte bu aile 1990 yılından bugüne kadar 30 yıldır sizlerle birlikte yol arkadaşlığı yapmaktan, beraber olmaktan gurur duyuyoruz. Muhasebeci mali müşavirlik mesleğini geliştirmek ve meslek mensuplarının sorunlarını çözmek adına çok önemli görevler üstlenen TÜRMOB’un Türkiye’nin en saygın meslek oda birliklerinin başında geliyor.  Bu anlamda biz Emre Kartaloğlu başkanımıza meslek mücadelemizde genç vizyoner ve gerçekten mesleğe düşüncesiyle emeğiyle katkı sağlayacağına inandığımız için bütün kalbimizle, desteğimizle yanında olduğumuzu huzurlarınızda bir kere daha deklare ediyorum ve sayın Genel Başkan Adayımız Emre Kartaloğlu’na sözü bırakıyorum.” Dedi.

Çağdaş Grup TÜRMOB Genel Başkan Adayı YMM Emre Kartaloğlu;

“Birlikte olabilirsek çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir projemiz yok…

İstanbul’dan, Ankara’dan, Samsun’dan, Çorum’dan, Giresun’dan, Trabzon’dan gelen bizleri yalnız bırakmayan değerli meslektaşlar, değerli oda yöneticileri, değerli kurul üyeleri, Ordulu meslektaşlarım bende öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Aranızda TÜRMOB Genel Başkanı adayı olarak bulunmaktan çok mutluyum. Son 3 yıldır TÜRMOB Genel Saymanı olarak görevi ifa etmekteyim. Bu görevi ifa ettiğim süre içerisinde sizler aracılığı ile gelen sorunlara çözüm üretmeye çalıştık. Ankara’da sizlerin sesi, temsilcisi ve nefesi olmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de vereceğiniz bu destekle, görevlendirmeyle ve yetkilendirmeyle sizleri Ankara’ da temsil etmek onuruna ulaşmak istiyoruz. Sizlerin Ankara’da bir üst makamda temsilcisi olmaya niyetli ve talibiz. Biz umarım bunu 13 Ekim itibari ile gerçekleştireceğiz ve 14 Ekim itibari ile de hep birlikte bir ekip olarak çalışmaya başlayacağız. Mesleğimiz adına mesleğimizin sorunlarını çözmek adına hep birlikte mücadele edeceğiz.

 

 “Birlikte olabilirsek çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir projemiz yok, yeter ki birlikteliği sağlayalım. Üyeden odaya doğru, odadan birliğe TÜRMOB’a doğru bir birliktelik içerisinde hareket edelim, eğer bunu gerçekleştirebilirsek çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olmayacak.

 

Değerli meslektaşlarım sorunlarımızın farkındayız, sorunlarımıza çözüm önerilerimizi birlikte geliştireceğiz. Sizlerin görüşleriyle, katkılarıyla, sizlerin değerli fikirleriyle çözüm önerileriniz geliştireceğiz. Bu birlikte üretimi Nisbi Temsil seçim sistemine rağmen, birlikte yöntem modelini gerçekleştireceğiz. Oda başkanlarımızdan görüşler isteyeceğiz. Bu görüşleri değerlendirmek için oda başkanları çalıştayı ile mesleki kararlar alacağız. Hamaset yapmayacağız, yalan söylemeyeceğiz, ayaklarımız yere basacak yönetici sorumluluğu ile hareket edeceğiz. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi doğru tespit edeceğiz. Birlikte arkasından gideceğiz ve birlikte çözeceğiz.

Birlikte yönetim anlayışını gerçekleştirebilmek amacıyla delegelerimizle sadece bu dönemde değil Ankara’da sık sık bir araya gelerek istişareler ve toplantılar düzenleyeceğiz. Ekip olarak mesleğe katkı sunarak başarılı olacağız. Mutlu meslek, mutlu meslektaşı hep birlikte inşa edeceğiz.

 

Ülkemizin sorunları var, Demokrasi sorunu var, hukuk devleti ilkesinin tam olarak sağlanamaması sorunu var, işsizlik, Enflasyon ve ekonomik sorunlar var. Bu sorunların çözümüne hep birlikte katkı sunacağız, bir Mali Müşavir bakış açısıyla sosyal muhasebe yapacağız. Ülkemizdeki çevresel sorunlara, demokrasi sorununa ve özgürlük sorununa bir kova su dökeceğiz hep birlikte. Mali Müşavir bakış açısıyla ülkemiz sorunlarını çözebilmek için adım atacağız. Bizleri yönetenlere bir ışık bir fener tutacağız.” Dedi.

 

TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan;

30 yıl boyunca hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan en zor günümüzde bu grubun yanında yer alan bir Ordu odası var…

 

1990 yılında yasa çıktığında odaların ilk kuruluş anından bu yana sürecin içinde olan bir arkadaşınızım. 30 yılda meslek bir yere geldiyse başta Orhan abiler gibi Ertuğrul dostum gibi birçok odalarda görev alan arkadaşlarımın katkılarıyla bu günlere geldik. 30 yıl boyunca hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan en zor günümüzde bu grubun ilk yanında yer alan odaların başında gelir Ordu odası var. Kendi içimizde yapılanları zaman zaman yetersiz bulduğumuz için diğer meslek odaları ile mukayese etmeye vaktimiz olmuyor. Ama bir gerçek var ki bizden çok önce kurulan meslek odalarının arasında 30 yılda Mali Müşavirler camiası çok önemli bir yere geldi.

Sayın Emre KARTALOĞLU Çağdaş Demokrat Platformu, diğer grupların demokrasi sözlerini ağızlarına alan gruplar karşısında adaylığı ön seçimle belirlenmiş bir genel başkan adayımızdır. Özelliği; takım çalışmasına inanmış, biz olmaya inanmış konuşmasında da belirttiği gibi birlikte üretmeye inanmış bir yol arkadaşımız. Sizlerle birlikte her zaman olduğu gibi meslek mücadelesine önemli katkılar sunacağımıza inancımızla bir kez daha orduda olmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm dostlarıma sevgiler saygılar sunuyorum.

 

İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir ;

Bugün meslek bu noktaya geldi ise belki nicelik olarak İstanbul ve Ankara’nın katkısı fazladır ama nitelik olarak en çok katkı sunan odaların başında Ordu Mali Müşavirler Odası gelir…

Çok değerli başkanlarım, çok değerli yöneticilerim ve çok değerli Ordulu hemşerilerim günlerdir sahadayız çok yorgunuz ama bugün çok mutluyum bir kez daha rahat uyuyacağım. Ordulu olmak çok ayrı bir duygu bugün çok mesleki konuları konuşmayacağım, biraz duygusal olacağım. Çok güzel insanlar tanıdım, çok güzel insanlar ile birlikte oldum.  Çağdaş Demokrat Grubun kurucularından ve 30 yıldır meslek mücadelesinin içinde birisi olarak her zaman Ordu Mali Müşavirler Odası ile gurur duydum. 30 Yıllık meslek mücadelesinde bizleri hiç yalnız bırakmadı. Hangi anlayıştan gelirlerse gelsinler birlikte meslek mücadelesinde bizlere destek vererek her zaman yanımızda oldular. Bu işin önderliğini yaptılar bugün meslek bu noktaya geldi ise belki nicelik olarak İstanbul ve Ankara’nın katkısı fazladır ama nitelik olarak en çok katkı sunan odaların başında Ordu Mali Müşavirler Odası gelir.

Genel Başkan Adayımıza genç diyorlar, bende kendisine genç diyenlere hatırlatıyorum. Atatürk’ün Samsun’a 38 yaşında çıktı. Gençliğin bir avantaj olduğunu hatırlatıyorum. Bugüne kadar Ordulu meslektaşlarımız hep mesleğin yanında oldular. Bu işin önderliğini yapanlar olarak İstanbul’dan aldığım güç kadar Ordu’dan da güç aldım Ordulu olmaktan da her zaman onur duydum. Hepinize çok teşekkür ediyorum 12-13 Ekim’de gerçekleşecek olan genel kurulumuz sonucunda kazanan mesleğimiz olacak.” Dedi.

 

 

TÜRMOB Genel Başkan Yrd. Porf. Dr. Cemal Yükselen;

Bir Akdenizli olarak Karadeniz’in bıraktığı iz farklı bende. Dostluğun dayanışmanın çok güzel duygularını hep kalbimde taşıdım. Makamların hiçbir önemi yok, önemli olan temsil ettiğimiz görevi layıkıyla yerine getirmek, görev tamamlandığında da arkamızdan bir hoş seda bırakmaktır.

2016-2019 döneminde burada beraber olduğum TÜRMOB Genel Sekreteri olarak platform başkanım Yahya Arıkan, Saymanım şimdiden söylüyorum bütün kalbimle değerli Başkanım Emre Kartaloğlu ile beraber 2016-2019 döneminde nisbi temsilin ve muhalefetin olumsuzluklarına rağmen güzel çalışmalar yapmaya gayret ettik. Değerli Genel Başkanım ile birlikte eğitim amaçlı toplantılara bile muhalefet şerhleriyle geldik. Bu dönemde birlikte çalışmalar ile yaptığımız Sayın Genel Başkan Saymanımız alanıyla ilgili mesleğe önemli katkıları oldu bir ekip mantığı içinde beraber çok güzel projelere imza attık. Şimdi aynı şekilde genel başkanımız olarak bizim günlük sorunlarımızın çözümüne hem de mesleğin bu dönüşümü sürecinde üreteceğimiz projelere başarılı bir şekilde imza atacağına bütün kalbimle inanıyorum.

YMM Emre Kartaloğlu Kimdir?

1978 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun oldu.

2000 yılında açılan meslek giriş sınavını kazanarak Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak göreve başladı. 2004 yılında yapılan yeterlik sınavında başarı göstererek Gelirler Kontrolörlüğüne, Aralık 2010 tarihinde de Gelirler Başkontrolörlüğüne atandı.

2009 ve 2010 yıllarında Vergi Sorunları Dergisi Yayın Kurulu’nda bulundu. Şubat - Kasım 2010 döneminde bu derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca, Mayıs 2009 – Mayıs 2011 tarihleri arasında Gelirler Kontrolörleri Derneği İstanbul Şube Başkanı olarak çalıştı. Aralık 2010 tarihinde Maliye Bakanlığı’ndaki görevinden ayrıldı.

Mali ve ekonomik konularda hazırlamış olduğu 70 civarında makalesi ve yayımlanmış 12 adet kitabı bulunmaktadır. Mali mevzuat ve vergi uygulamalarına ilişkin birçok panel ve seminere, eğitmen/panelist olarak katılmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

Anahtar Kelimeler : “BİRLİKTE, YÖNETECEĞİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız