HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Temmuz 2016 Pazar Saat: 15:22

“Demokrasinin güvencesi basındır”

Darbe girişiminde medyanın önemine dikkat çeken Aydın;
“Demokrasinin güvencesi basındır”

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Aydın yaptığı açıklamada, 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin engellenmesinde basının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekti.
Aydın, basının bu süreçte ne kadar önemli bir görevi üstlendiğinin altını çizerek, 15 Temmuz darbe girişiminde birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı çıkan basın kuruluşlarını tebrik etti.

Aydın; “İkinci Meşrutiyet'in yürürlüğe girmesiyle Türk basınına yönelik uygulanan her türlü sansür kalkmış ve sansürün kalktığı 24 Temmuz her yıl Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir" dedi.

Demokrasinin güvencesinin ayaklarından birinin de basın olduğunu vurgulayan Aydın, "İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir.

Son dönemde yaşanan menfur darbe girişimi gösterdi ki milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları demokrasilerin en büyük güvencesidir.

Milli iradeye vurulmak istenen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde, yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün gazeteci meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : “Demokrasinin, güvencesi, basındır”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız