HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Temmuz 2016 Pazartesi Saat: 09:03

ŞEHİR TRAFİĞİ, ÇEVRE YOLUNU BEKLİYOR

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Ordu Çevre Yolunun 1. Etabının bu yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.
ŞEHİR TRAFİĞİ, ÇEVRE YOLUNU BEKLİYOR

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Ordu Çevre Yolunun 1. Etabının bu yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.  

Proje çalışmalarına 2007 yılında başlanılan, 2012 yılında temeli atılan 22 kilometrelik ve 9 tünel ile geçilen Ordu Çevre Yolu’nun Karadeniz’in zor coğrafi şartlarında devam ettiğini ifade eden Keskin, inşaatın başladığı 2012 yılı değerleriyle yaklaşık 750 milyon TL maliyet biçilen çevre yolu için bugüne kadar 603 milyon lira harcandığını, 2016 yılı ödeneğinin ise yaklaşık 138 milyon TL olduğunu kaydederek, 1. Etabın yıl sonunda da tamamlanacağını ifade etti.

Akçaova Irmağı’ndan ayrılarak Boztepe’nin altından tünelle geçecek Ordu Çevre Yolu’nda halen Boztepe ve Öceli tünellerinin ikincil işleri yapılmaktadır diyen Keskin; “2016 yılı sonunda 21.4 km’’lik yolun birinci etabı olarak kabul edilen 10.7 km’lik bölümünün tamamlanması hedeflenmektedir. Mevcut ihale ile tamamlanamayan ve tasfiye edilen Bin 180 metrelik Terzili ve Bin 235 metrelik Melet tünellerinin ihaleleri yeniden yapılacaktır” dedi.

“40 DAKİKALIK YOL 10 DAKİKAYA İNECEK”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, coğrafyanın engebeli olması sebebiyle Ordu’da yapılan yolların maliyetli olduğunu dikkat çekti.

Vali Balkanlıoğlu, “Ordu-Giresun Havalimanı 300 milyon liraya mal olmuştu. Ordu çevre yolu tamamlandığında havalimanının 4 katı maliyetinde olacak. Çevre Yolu’na Perşembe’den giriş yapılıp Gülyalı ilçesinden çıkış yapılacak. İnşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Önceden üniversitenin arsasını ikiye bölüyordu bir proje değişikliğiyle o da kaldırıldı, biraz tünel boyu da uzadı. Büyük bölümü tünelle geçiyor.

Bu tüneller, yollar, köprüler, viyadükler yeni projeyle birlikte 1 milyar TL’yi aşıyor. İnsanlarımız trafik yoğunluğunda şehir içinde 40 dakikada geçemiyordu, bu yolla 10 dakikada geçecek" dedi.

“BİR GÜNDE 60 BİN ARAÇ GEÇİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da yolun ilk etabının 2016 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Başkan Yılmaz, "Çevre yoluyla Ordu’nun trafik sorununa neşter vurulacak. Bu açıdan çevre yolu bizim için çok büyük önem taşıyor. Altınordu ilçemizden bu yıl, bir günde geçen araç sayısı tam 60 bin. Bu rakam geçtiğimiz yıllarda 20 bindi. Üç katı artış var. Artık trafik bu yükü kaldırmıyor. Şehir trafiği çevre yolu açılmadığı müddetçe çözüme kavuşmayacaktır” diye konuştu.

Terzili Tünel girişine kadar gelen yolun Karşıyaka Bulvarı’nı takip ederek Organize Sanayi Bölgesi’nden Melet Köprüsü’ne çıkacağını sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz Terzili tünel girişinden sahil yoluna bağlanacak etabın inşaatını büyük ölçüde bitirdik” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Anahtar Kelimeler : ŞEHİR, TRAFİĞİ, ÇEVRE, YOLUNU, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız